Alcaraz še tretjič po vrsti v osmini finala OP Francije

Tretji igralec sveta Španec Carlos Alcaraz je v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu s 6:4, 7:6 (5) in 6:3 premagal Američana Sebastiana Kordo. Alcaraz se je tako v Rolland Garossu še tretjič zaporedoma prebil vsaj do osmine finala.

Upoštevajoč potek dvoboja je za Alcaraza poškodba podlahtnice očitno preteklost. “Na tem igrišču se počutim zares odlično, saj imam nanj zelo dobre spomine,” je po dvoboju za medije dejal Alcaraz. Dodal je še, da je tukaj odigral že številne dvoboje ter da se vsak dan počuti bolje.

Dvoboj med Alcarazom in Kordo je potekal pod streho stadiona Philippe Chartrier. Teniški igralci, katerih dvoboji niso potekali na osrednjem igrišču, dvobojev tako v petek niso končali.

Alcaraz tako še čaka na tekmeca v osmini finala, ki ga bo dobil iz ameriško-kanadskega obračuna med Benom Sheltonom in Felix Augier Aliassimom. Tega sta prekinila v končnici prvega niza pri izidu 5:4 za Kanadčana.

Prekinjena sta bila tudi dvoboja med Poljakom Hubertom Hurkaczem in še enim Kanadčanom Denisom Šapovalovom ter Bolgarom Grigorjem Dimitrovom in Belgijcem Zizoujem Bergsom. V prvem dvoboju trenutno vodi Hurkacz z 2:0 v nizih, v drugem pa Dimitrov z 1:0.

Dva para osmine finala sta sicer že znana. Grk Stefanos Cicipas se bo pomeril z Italijanom Matteom Arnaldijem, ki je v tretjem krogu izločil šestega nosilca, Rusa Andreja Rubljova. Arnaldijev rojak Jannik Sinner pa se bo pomeril s Francozom Corentinom Moutetom, sicer 79. igralcem sveta.