Alcaraz odpovedal nastop v Rimu

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz je odpovedal nastop na prihajajočem mastersu v Rimu, je 20-letnik sporočil na družbenem omrežju X. Tretjega igralca svetovne lestvice namreč še naprej muči poškodba desne roke.

Alcaraz je že v Monte Carlu na prvem peščenem mastersu sezone odpovedal udeležbo, v Madridu pa je kljub načeti desni roki igral in izgubil v četrtfinalu proti Rusu Andreju Rubljovu s 6:4, 3:6, 2:6.

“V Madridu sem v roki ponovno začutil bolečine. Posledično ne bom mogel igrati v Rimu. Potrebujem počitek, da bom 100-odstotno okreval in igral brez bolečin,” je ob tem zapisal španski tenisač, ki bo v nedeljo dopolnil 21 let.

Dvakratni zmagovalec turnirjev za grand slam bo skušal biti dovolj dobro pripravljen za nastop na igriščih Rolanda Garrosa. Drugi turnir velike četverice se bo v Parizu začel 20. maja.

Za nastop v Rimu je še vedno vprašljiv tudi drugi igralec sveta Italijan Jannik Sinner, ki je pred četrtfinalom v Madridu zaradi bolečin v kolku predal dvoboj proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu.

Bosta pa v Rimu nastopila prvi igralec sveta Srb Novak Đoković in desetkratni zmagovalec mastersa v italijanski prestolnici Španec Rafael Nadal.