Alcaraz gladko, Lehečka v Indian Wellsu izločil petega nosilca

Španec Carlos Alacaraz, ki je na uvodnem dvoboju teniškega mastersa ATP v Indian Wellsu potreboval tri nize za zmago nad nepostavljenim Italijanom Matteom Arnaldijem, je v tretjem krogu pokazal drugačen obraz. Branilec naslova je s 6:2 in 6:3 izločil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima. Zato pa se je že poslovil peti nosilec, Rus Andrej Rubljov.

Alcaraz, ki je letos drugi nosilec, je glede na uvodno predstavo igral različno kot noč in dan. V tretjem krogu je gladko izločil kanadskega tekmeca in se bo v naslednjem krogu mastersa 1000 pomeril z Fabianom Marozsanom.

Madžar ga je lani presenetil, ko ga je gladko premagal v tretjem krogu rimskega mastersa.

“Želel sem si revanšo. Zdaj imam več izkušenj z igranjem na teh turnirjih, še posebej na tem,” je pred dvobojem četrtega kroga dejal Alcaraz: “To bom poskušal vzeti kot prednost in poskušal igrati svojo igro.”

Izkazal se je tudi Italijan Jannik Sinner. Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije, ki je tretji nosilec, je s 6:3 in 6:4 premagal Nemca Jana-Lennarda Struffa in na turnirju v Indian Wellsu dosegel 17. zaporedno zmago.

Napredoval je tudi Grk Stefanos Cicipas, 11. nosilec, zato pa se je moral še pred drugim tednom turnirja posloviti peti nosilec Rubljov. Zanj je bil usoden 22-letni češki igralec Jiri Lehečka, ki je v zgolj 73 minutah gladko zmagal dvakrat s po 6:4. V naslednjem krogu se bo pomeril s Cicipasom.

“To je bilo najino četrto srečanje, tako da sva oba vedela, kaj naj pričakujeva. Lani sem ga enkrat premagal. Toda lani sem tukaj v Indian Wellsu gladko izgubil. To je bilo torej nekaj, kar sem moral izboljšati,” je Lehečka po zmagi povedal za ATPTour.com.

V ženskem delu ni bilo presenečenj, prva nosilka Iga Swiatek je izločila Čehinjo Lindo Noskovo in se ji maščevala za letošnji boleč poraz v tretjem krogu OP Avstralije.

“Zagotovo je bilo na začetku zelo napeto,” je po zmagoslavju na igrišču dejala prva igralka sveta Swiatek: “Iskala sem svoje priložnosti za preboj in bila sem prepričana, da bodo priložnosti prišle, če bom ostala pozitivna in mirna. Vesela sem, da mi je uspelo.”