Zverevu zaradi izpada v Acapulcu odvzeli točke in nagrado

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je prejel prvo kazen za divjanje z loparjem na turnirju v Acapulcu. Teniška zveza ATP mu je naložila odvzem denarne nagrade in točk s turnirja v Mehiki ter dodatno kazen 40.000 ameriških dolarjev (35.700 evrov). Nadaljuje tudi preiskavo dogodka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tretji igralec sveta je po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril po stolu, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja. Po incidentu ga je ATP že v sredo izključila s turnirja.

V četrtek pa se je zveza odločila za dodatno kazen odvzema točk in denarne nagrade 30.000 dolarjev (26,800), osvojenih na turnirju, ter denarne kazni 40.000 dolarjev. Dodatno bo ATP opravil še poglobljeno preiskavo incidenta, s tem pa Zvereva lahko doletijo še dodatne sankcije.

Nemški tenisač se je nekaj ur po incidentu sicer opravičil za nepremišljeno dejanje. Sporočil je, da je bilo obnašanje povsem nesprejemljivo ter da si bo vzel nekaj časa za razmislek o tem, kaj je naredil.