Zverev tretji polfinalist

V New Yorku so že znani trije polfinalisti zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimeju in Rusu Danilu Medvedjevu se je pridružil še četrti nosilec Nemec Alexander Zverev, ki je v treh nizih, s 7:6 (6), 6:3, 6:4 premagal Britanca Lloyda Norrisa.

Zverev zdaj čaka na svojega tekmeca v polfinalu, to bo prvi nosilec, Srb Novak Đoković, ali Italijan Matteo Berrettini.

“Zmagal sem v treh nizih, a še zdaleč ni bilo lahko. Lloyd je v prvem nizu res odlično serviral, praktično mi ni ponudil nobene priložnosti vse do igre, ko je vendarle izgubil servis. Nato sem vendarle prevzel nadzor in dokaj gladko zmagal,” je po tekmi dejal Zverev, ki je bil v prvem nizu že v izgubljenem položaju, saj je tekmec že serviral za vodstvo, a pritiska ni zdržal. Tudi v “tie breaku” je imel na svoj servis zaključno žogo, tudi te priložnosti pa ni izkoristil.

V nadaljevanju je nekoliko popustil, kar je Zverev znal izkoristiti. Ob koncu je Britanec spet prišel k sebi, a za preobrat vendarle ni imel možnosti.

V ženski konkurenci se je v polfinale prebila komaj 18-letna Britanka Emma Raducanu. V Torontu rojena Britanka je v današnjem četrtfinalnem obračunu na kolena položila letošnjo olimpijsko prvakinjo iz Tokia, po uri in 25 minutah je Švicarko Belindo Bencic premagala s 6:3 in 6:4.

Raducanujevo v polfinalu čaka obračun z zmagovalko zadnjega četrtfinalnega obračuna med Čehinjo Karolino Pliškovo in Grkinjo Mario Sakkari.

V polfinale turnirja z nagradnim skladom 57,5 milijona dolarjev sta se že pred tem prebili 19-letna Kanadčanka Leylah Fernandez in drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka. Prva je v četrtfinalu izločila Ukrajinko Jelino Svitolino s 6:3, 3:6 in 7:6 (5), druga pa je bila boljša od letošnje zmagovalke odprtega prvenstva Francije v Parizu, Čehinje Barbore Krejčikove, s 6:1 in 6:4.