Zverev pozdravil preiskavo ATP glede primera družinskega nasilja

Nemški teniški zvezdnik Alexander Zverev je pred začetkom glavnega dela mastersa v Indian Wellsu pozdravil odločitev vodstva tekmovanja ATP, da začne preiskavo njegovega primera družinskega nasilja, pri čemer naj bi fizično napadel svoje nekdanje dekle. O tem danes poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki citira tenisača iz Hamburga.

Zverev želi oprati svoje ime, potem ko je v zadnjem letu postal tarča napadov nekaterih medijev, medtem ko je združenje ATP poslušalo očitke, da želi primer pomesti pod preprogo.

Zverev je redko javno govoril o tem, zdaj pa želi, da neodvisna komisija potrdi njegovo nedolžnost. Ta je preiskavo začela v ponedeljek.

Nekdanje dekle nemškega zvezdnika, Rusinja Olga Šaripova je na družbenih omrežjih ter v kasnejših intervjujih lani izpostavila fizično nasilje, ki mu je bila izpostavljena v času zveze s 24-letnikom vse do konca leta 2019. Pri tem naj bi jo Zverev večkrat udaril, jo dušil z blazino ter jo zapiral v hotelske sobe, nazadnje na mastersu v Šahghaju 2019.

Zverev je tudi zadnje dni v kalifornijski puščavi zanikal vse obtožbe nekdanjega dekleta.

“Končno se je začela preiskava. To se je vleklo predolgo. Sam sem jih prosil več mesecev, naj zadevo raziščejo, saj je zelo težko oprati ime brez tega,” je dejal v Indian Wellsu.

“Od tega je že eno leto in ne morem storiti ničesar več, da operem svoje ime. Upam, da mi bo s tem končno uspelo,” dpa citira mladega nemškega zvezdnika.

“Večkrat sem že na različne načine dokazal, da sem nedolžen. Upam, da bo to potrdila še neodvisna komisija ter da se vse že enkrat konča,” je še dodal.

Zadnje leto je Zverev večkrat angažiral pravno ekipo, da se spopade z “neresničnimi obtožbami”. Zgodba pa je v javnosti večkrat ostala skrita. Ob tem je dejal, da obtožbe neupravičeno zmanjšujejo pomen njegove najboljše sezone v karieri.

“Za mano je neverjetna sezona za mladega tenisača, takšna, ki je bržčas ni bilo v zadnjih desetih letih na turneji. Osvojil sem olimpijske igre, dva turnirja serije masters, skupaj štiri naslove na turneji. Vse to je bilo ob tej zadevi nekako pozabljeno,” je še sklenil Zverev.

Vodstvo ATP je bilo v zadnjem letu prav tako na udaru kritik, ker ni sprožilo preiskave, ko se je zgodba pojavila v medijih. Zdaj je to vendarle storilo tudi po pritisku različnih deležnikov in številnih kritikah, da družinskega nasilja ne jemlje resno.