Zverev končal pravljico Tiafoa

Nemec Alexander Zverev je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP 500 na Dunaju z nagradnim skladom 1.837.190 evrov. Nemec, četrti igralec lestvice ATP, je v finalu po uri in 36 minutah s 7:5, 6:4 ugnal Američana Francesa Tiafoa. Slednji je sicer postal prvi kvalifikant po Slovencu Gregi Žemlji, ki je zaigral v finalu Dunaja.

Za Zvereva je to peta letošnja lovorika na najvišji ravni, skupno pa 18., medtem ko bo Tiafoe še nekaj časa počakal na drugo lovoriko v karieri. V finalu je pred tem nazadnje igral pred več kot tremi leti.

Štiriindvajsetletni Nemec je bil danes v ključnih trenutkih boljši tekmec. Do odločilnega brejka je v prvem nizu prišel v 12. igri, v drugem pa še v 10., potem ko je imel že pred tem precej več priložnosti za odvzem servisa mlademu Američanu.

Zverev, tudi olimpijski prvak iz Tokia, je bil letos najboljši še na mastersih v Cincinnatiju in Madridu, slavil pa je tudi v mehiškem Acapulcu. V tem letu na zadnji stopnički turnirjev še ni izgubil in se z zelo dobro popotnico odpravlja na zadnji masters sezone v Pariz. Ta bo v glavnem delu na sporedu od ponedeljka.

Triindvajsetletni Tiafoe je v tretjem finalu še drugič izgubil. Prvenec na turneji ATP mu je uspel februarja 2018, ko je slavil v Delray Beachu, istega leta pa je izgubil še v finalu Estorila.

* Izidi:
Dunaj, ATP (1.837.190 evrov):
– finale:
Alexander Zverev (Nem/2) – Frances Tiafoe (ZDA) 7:5, 6:4