Zverev jo je odnesel le s pogojno kaznijo

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je danes prejel kazen združenja ATP za nasilen incident na turnirju v Acapulcu prejšnji mesec. Združenje ATP je olimpijskega prvaka iz Tokia pogojno kaznovalo z osmimi tedni prepovedi nastopanja ter z dodatnimi 25.000 dolarji denarne kazni, kar pomeni, da v letu dni ne sme prekršiti kodeksa ATP.

Tretji igralec sveta je 23. februarja po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril v stol, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja.

Na incident se je isti dan odzvalo združenje ATP in Zvereva, ki je v Acapulcu branil zmago med posamezniki, izključilo z odprtega prvenstva Mehike tako s tekmovanja posameznikov kot dvojic.

Zdaj pa mu je podpredsednik združenja ATP za pravila in tekmovanja Miro Bratoev izrekel pogojni dvomesečni suspenz ter denarno kazen.

Tako globa kot izključitev sta namreč odloženi za leto dni. Zverev tako do 22. februarja 2023 ne sme prekršiti pravilnika ATP glede nešportnega obnašanja, sicer se lahko poslovi od nastopov, so pri ATP zapisali v izjavi za javnost.

Štiriindvajsetletniku so sicer že takoj po incidentu odvzeli točke na turnirju in denarno nagrado v višini 30.000 dolarjev ter ga kaznovali s 40.000 dolarji.

Zverev, ki bo torej že od srede naprej lahko zaigral na mastersu ATP v Indian Wellsu, se lahko na odločitev združenja ATP pritoži do petka.