Zverev drugič zmagovalec zaključnega turnirja

Nemec Alexander Zverev je po letu 2018 še drugič postal zmagovalec zaključnega turnirja najboljših osmih teniških igralcev sezone. V Torinu, kjer je bil turnir prvič, je v finalu tretji igralec sveta s 6:4 in 6:4 premagal drugega igralca sveta, Rusa Danila Medvedjeva. Za zmago na turnirju si je prislužil 2.143.000 ameriških dolarjev nagrade.

Štiriindvajsetletni Nemec je tako prekinil niz petih zaporednih porazov proti Medvedjevu, se mu oddolžil tudi za poraz v predtekmovalni skupini, s šestim osvojenim turnirjem pa je tudi postal najuspešnejši igralec sezone. Je tudi igralec, ki je v sezoni dobil največ posameznih dvobojev, oba finalista sta pred zadnjim dvobojem zmagala na 58 srečanjih s tekmeci.

Za finalno zmago sta bila dovolj dva odvzema servisa tekmecu, obakrat se je to zgodilo povsem na začetku niza. V nadaljevanju je Zverev odlično serviral, branilcu naslova ni ponudil niti ene priložnosti za “re-break”, tako da je suvereno prišel do zmage. Z njo je postal šele četrti igralec, ki je bil na zaključnem turnirju boljši od prvega in drugega nosilca.

Zverev, zanj je bil to 19. osvojeni turnir v karieri, je postal deseti igralec, ki je zaključni turnir dobil več kot enkrat, Medvedjev pa je zamudil priložnost, da postane prvi po Srbu Novaku Đokoviću in letu 2015, ki mu je uspelo ubraniti naslov.