Zverev cilja na vrnitev na zadnjem grand slamu sezone

Drugi teniški igralec sveta Nemec Alexander Zverev je na novinarski konferenci sporočil, da bo storil vse, da bo nared za zadnji grand slam sezone na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo 29. avgusta začel v New Yorku. Petindvajsetletnik si je na odprtem prvenstvu Francije v Parizu strgal gleženjske vezi.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi tudi nemška dpa in francoska AFP, se je Nemec na treninge vrnil šele v nedeljo. Poškodbo je utrpel v polfinalu Rolanda Garrosa proti Špancu Rafaelu Nadalu v začetku junija.

“Seveda se bom skušal ustrezno pripravti in igrati na odprtem prvenstvu ZDA, četudi bodo priprave zelo kratke. Če bi šlo za turnir na dva dobljena niza, bi lahko potrdil udeležbo, za dvoboje na tri dobljene nize pa bilo to še prehitro,” je na novinarski konferenci v Hamburgu dejal Zverev.

Prejšnji teden je Zverev razkril, da ima sladkorno bolezen. Priznal je, da se je težko sprijaznil s svojim stanjem in da je to želel skriti pred svetom.

Če se zaradi poškodbe olimpijski prvak na igrišča ne bo vrnil na odprtem prvenstvu ZDA, pa si to želi storiti 13. septembra, ko je na vrsti Davisov pokal, ravno v njegovem domačem Hamburgu. Zverev bo z Nemčijo v skupinskem delu igral proti Franciji, Belgiji in Avstraliji.