Znani vsi četrtfinalisti Telemach članskega državnega prvenstva (FOTO)

Na igriščih TK Branik Maribor te dni poteka Telemach državno prvenstvo v članski kategoriji. Tako v moški konkurenci kot tudi v ženski je že znanih vseh osem četrtfinalistov. 

Job Japelj, eden od četrtfinalistov. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

FOTOGALERIJA (kliknite za prevezavo)

V moški konkurenci je v uvodnih dveh kolih največje presenečenje na papirju uspelo pripraviti Niku Mikoviću (ŠD_LTA) in Jobu Japlju (TKMED). Prvi je že v 1. kolu po treh nizih izločil 6. nosilca turnirja Gašperja Bezjaka (ŽTKMB), medtem ko je drugi presenetil z zmago nad Jako Protičem Žakljem (BR-MB) v 2. kolu.

Mesto v četrtfinalu sta si brez kakršnihkoli težav priborila 1. nosilec Tino Kovačič (ŽTKMB) in 2. nosilec Matic Dimic (TR-KR), ob že omenjenih igralcih pa so se med najboljših osem uvrstili še Filip Jeff Planinšek (PTUJ), Domen Korelc (TK-TOP), Gal Emeršič Potočnik (ŽTKMB) in Miha Vetrih (SGRAD). Ta je v tesnem obračunu 2. kola po preobratu z 2:1 v nizih ugnal Matica Križnika (TK-CC).

V ženski konkurenci sta uvodna dva kola minila brez večjih presenečenj. Glavno orožje domačega kluba predstavlja Pija Brglez, ki v obračunu 2. kola ni oddala niti igre. Enako prepričljiva je bila Brina Šulin (RADOM), podobno zanesljive pa še Katja Hrkač (HARI), Kristina Tina Godec (ASLIT), Pia Petelinšek (ŽTKMB) in Meta Marenk (TR-KR). Ob omenjeni šesterici sta si mesto v četrtfinalu priigrali še Petja Drame in Annika Planinšek (obe ŽTKMB), ki se bosta za polfinalno vstopnico pomerili med seboj.

Telemach člansko državno prvenstvo
(TK Branik Maribor, pesek, zunaj)

MOŠKI

Četrtfinale
Kovačič T. – Vetrih M.
Emeršič Potočnik G. – Miković N.
Korelc D. – Japelj J.
Planinšek F. J. – Dimic M.

Vsi rezultati


ŽENSKE

Četrtfinale
Brglez P. – Hrkač K.
Šulin B. – Godec K. T.
Drame P. – Planinšek A.
Petelinšek P. – Marenk M.

Vsi rezultati