Znana osmerica tenisačev za sklepni turnir sezone

Po petkovih obračunih na zadnjem teniškem mastersu sezone v Parizu je znana osmerica, ki se bo od prihodnje nedelje merila na zaključnem turnirju v Torinu. Kot zadnjemu je preboj med osmerico uspel Poljaku Hubertu Hurkaczu.

Letošnji polfinalist Wimbledona bo tako postal drugi Poljak z nastopom na zaključnem turnirju po Wojciechu Fibaku (1976, 1977, 1981, 1982). Hurkacz je v četrtfinalu Pariza ugnal Avstralca Jamesa Duckwortha s 6:2, 6:7 (4), 7:5 in zbral dovolj točk, da ga Italijan Jannik Sinner niti ob morebitnem naslovu v Stockholmu prihodnji teden, kjer sicer ni prijavljen, ne bi mogel prehiteti.

Hurkacz se bo tako v Torinu pridružil domačinu Matteu Berrettiniju, Rusoma Danilu Medvedjevu in Andreju Rubljovu ter Nemcu Alexandru Zverevu, Grku Stefanosu Cicipasu, Norvežanu Casperju Ruudu in najboljšemu tenisaču te sezone Srbu Novaku Đokoviću.

Prav Đoković bo v polfinalu turnirja v francoski prestolnici Hurkaczev tekmec, drugi polfinalni par pa je Zverev – Medvedjev. Đoković je v četrtfinalu v Parizu s 6:4, 6:3 ugnal Američana Taylorja Fritza, Zverev je bil s 7:5, 6:4 boljši od Ruuda, Medvedjev pa je s 7:6 (7), 6:4 premagal domačina Huga Gastona.