Znana nasprotnica Hercogove v Indian Wellsu, Zidanškova v 1. kolu prosta

S sredinimi dvoboji se bo v Indian Wellsu pričel glavni del turnirja BNP Paribas Open serije WTA 1000. V Kaliforniji se bodo prestavile tudi tri slovenske predstavnice. 

Polona Hercog se bo v 1. kolu turnirja v Kaliforniji pomerila proti Latvijki. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Mesto v 2. kolu glavnega dela turnirja ima zaradi visoke uvrstitve na WTA lestvici neposredno že zagotovljeno Tamara Zidanšek, med posameznicami pa se bo na turnirju z nagradnim skladom 8.761.725$ predstavila tudi Polona Hercog.

Mariborčanka, ki je na WTA lestvici s ponedeljkom zdrsnila na 123. mesto, se bo v 1. kolu, pomerila proti 31-letni Anastasiji Sevastovi. Tako kot Hercogova tudi Latvijka v letošnji sezoni ne blesti. Leta 2018 je veljala že za 11. igralko sveta, trenutno na WTA lestvici zaseda 65. mesto in je v nizu šestih zaporednih porazov. V Indian Wellsu se bosta igralki med seboj pomerili petič, s 3:1 v zmagah vodi Latvijka.

Klepačeva po pomembne točke v boju za zaključni turnir

V Kaliforniji se bo predstavila tudi Andreja Klepač, ki bo na turnirju dvojic znova zaigrala s Hrvatico Darijo Jurak. Igralki v zaključku sezone lovita točke, ki bi jima prinesle mesto na zaključnem turnirju najboljših, ki bo v Guadalajari potekal od 10. novembra naprej. Na lestvici, ki beleži uspešnost v letošnji sezoni, trenutno zasedata prav 8. mesto.

WTA 1000 Indian Wells (ZDA, $8.761.725, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Zidanšek T. (Slo/26) prosto
Hercog P. (Slo) – Sevastova A. (Lat) [7.10.]

2. kolo
Zidanšek T. (Slo/26) – ?

Dvojice
1. kolo: (7)Jurak D./Klepač A. – (WC)Halep S./Ruse G. [7.10.]