Znana ekipa za Davisov pokal; Slovenija gre na zmago

Selektor moške teniške reprezentance, Grega Žemlja, je objavil seznam igralcev za dvoboj v Davisovem pokalu proti Paragvaju. Naj spomnimo, slovenska reprezentanca nastopa v svetovni skupini II, zadnji dvoboj pa je odigrala lani marca proti Pakistanu.

Grega Žemlja je vpoklical naslednje igralce: Aljaž Bedene, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Bor Artnak, Sebastjan Dominko. V primeru poškodb, trenutno stanje namreč ni najbolj rožnato, pa je kot rezerve določil Toma Kočevarja Dešmana, Matica Špeca in Maja Premzla.

Slovenska Davis Cup reprezentanca gre proti Paragvaju na zmago.

»Pričakovanja so jasna. Najprej, da tekma sploh bo, potem pa gremo seveda po zmago. Res me veseli, da so se vsi odzvali vabilu. Za zdaj so še prisotne težave s poškodbami, vendar upam, da se bo stanje do dvoboja s Paragvajem izboljšalo. Načrtujemo, da bi se v Portorožu zbrali nekaj dni prej in se tako kar najbolje pripravili na začetek tekem,« je dejal Žemlja. Zanj bo to sploh prvi nastop na klopi slovenske reprezentance. Žemlja je kot igralec za slovensko reprezentanco igral od leta 2005 pa do leta 2017, skupno pa je odigral kar 64 dvobojev.

Kot že rečeno pa trenutno stanje v slovenski reprezentanci ni najboljše. Najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene (66. ATP) je pred nekaj dnevi odpovedal ameriško turnejo. To pomeni, da ne bo nastopil na OP ZDA, razlog pa je počasnejše okrevanje po bolezni in trenutno sploh ne trenira. Že dlje časa ima težave z roko naš najizkušenejši Blaž Kavčič (221. ATP).  Kavčič je kljub temu odšel na kvalifikacije za OP ZDA, kjer je tudi Blaž Rola (179. ATP). »Trenutno sem v New Yorku, kjer čakam na kvalifikacije za OP ZDA. Občutki v tej sezoni so zelo mešani. Nekaj je tudi pozitivnih stvari, a v času, ko sem bil v dobro formi so me zaustavile manjše poškodbe. Zato tudi ni bilo tega ritma dobre igre. Zato so občutki mešani. Kar se tiče Davisovega pokala pa lahko rečem, da se od nas pričakuje zmaga. Tekmecev sicer ne poznam dobro. Na papirju smo favoriti mi. Vemo pa, da to v Davisovem pokalu in športu ne pomeni nič. To bomo morali dokazati na igrišču. Upam, da bomo vsi dobro pripravljeni in da bomo nalogo opravili profesionalno.  Se vidimo v Portorožu,« je iz ZDA sporočil Rola.