Znan je urnik za tekmovanje v pokalu Billie Jean King

Slovenska ženska reprezentanca bo v pokalu Billie Jean King (nekdanji pokal FED) tudi prihodnje leto igrala 1. evroafriški skupini. Naj spomnimo, naše igralke so nazadnje nastopale februarja lani, ko so proti Srbiji izgubile odločilni dvoboj za napredovanje v višji rang tekmovanja.

Fed cup 2020-1

Selektor Andrej Kraševec je povedal:

“Vesel sem, da je Mednarodna teniška zveza končno objavila datume za tekmovanje v pokalu BJK. Vsi se še kako dobro spomnimo nastopov v Luksemburgu, ko smo bili res blizu zmagi proti Srbiji. Potem pa se je vse zaustavilo. Ob pandemiji so največji udarec doživela prav ekipna tekmovanja. Tekem v letošnjem letu sploh ni bilo, zato smo poskušali ekipni duh obdržati s skupnimi pripravami. Predvsem med turnirjem serije WTA v Portorožu so naše igralke začutile, da je reprezentanca pomemben del njihove teniške kariere. Veseli me, da so naša dekleta v tem času napredovala in verjamem, da bomo uresničili svoje sanje in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, nato pa je cilj zaigrati tudi med najboljšimi reprezentancami sveta,”

Skupinski del 1. evroafriške skupine bo na sporedu aprila prihodnje leto, štiri evropske reprezentance pa se bodo nato uvrstile v končnico za svetovno skupino (Billie Jean King Cup Play-offs). Ti dvoboji bodo na sporedu 11. in 12. novembra, nastopilo pa bo 18 reprezentanc (9 poraženk iz kvalifikacij in 9 zmagovalk iz 1. regionalnih skupin). V primeru zmage Slovenije v tem delu tekmovanja pa bo naša reprezentanca aprila leta 2023 igrala kvalifikacije za svetovno skupino (2023 Qualifying Round). Če bi Slovenija zmagala tudi v tem delu tekmovanja bi novembra leta 2023 zaigrala v finalu tekmovanja BJK.