Zmagovalka OP ZDA osvojila le eno igro

Britanska teniška igralka in zmagovalka odprtega prvenstva ZDA Emma Raducanu po prebolelem covidu-19, za katerim je zbolela decembra, še ni našla prave forme. Danes jo je v prvem dvoboju po vrnitvi v prvem krogu turnirja serije WTA v Sydneyju premagala deveta nosilka iz Kazahstana Jelena Ribakina s 6:0, 6:1.

Prvi nastop v letu 2022 19-letne Raducanujeve je tako trajal vsega 55 minut. Zaradi iskanja prave forme po prebolelem covidu-19 je pretekli teden britanska športna osebnost leta 2021 odpovedala nastop na enem od pripravljalnih turnirjev v Melbournu.

Do začetka OP Avstralije, ki se bo začelo 17. januarja, ima še nekaj dni, podobno slabo pa je novo sezono začela druga igralka lestvice WTA in prva nosilka v avstralskem mestu Adelaide Arina Sabalenka. Belorusinjo je pretekli teden v osmini finala turnirja Adelaide 1 izločila Slovenka Kaja Juvan, že takrat pa se je pošteno mučila pri začetnem udarcu. Ta ji ni šel niti danes ob porazu na drugem turnirju v tem mestu proti Švedinji Rebecci Peterson, 93. na lestvici WTA.

Izgubila je po treh nizih s 7:5, 1:6, 5:7 ob tem pa napravila kar 21 dvojnih napak. Proti Juvanovi je pretekli teden napravila 18 dvojnih napak v dveh nizih, ki sta se končala s 7:6 (6), 6:1 v korist 21-letne Ljubljančanke. Sabalenko je danes po pisanju francoske tiskovne agencije AFP glavna sodnica med dvobojem vprašala, ali se počuti v redu, ker je večkrat uporabila spodnji servis. Triindvajsetletnica iz Minska pa je v solzah odgovorila, da je z njo vse v redu, a ima težave s tehniko.

Po prebolelem covidu-19 pa je uspešno leto 2022 začela olimpijska prvakinja iz Tokia lani poleti Belinda Benčič. Švicarka je na turnirju v Sydneyju s 6:3, 6:2 ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia, a priznala, da je bila med dvobojem “vsa majava” zaradi slabše telesne pripravljenosti, piše AFP.

Benčičeva je bila sicer ena od številnih igralk in igralcev, ki so se okužili na ekshibicijskem turnirju v Združenih arabskih emiratih sredi decembra.