Zmagovalca Mastersa v Kopru sta postala Noka Jurič in Tino Kovačič

S članskim turnirjem so se v Kopru zaključili vsi Masters turnirji. Turnirske zmage v članski konkurenci sta se razveselila Noka Jurić (BR-MB/CTA) in Tino Kovačič (ŽTKMB).

Noka Jurič v finalu boljša od Hane Bečirovič Novak.

V moški konkurenci je vloga 1. nosilca pripadla Gašperju Bezjaku (ŽTKMB), sicer 13.-uvrščenemu igralcu na TZS lestvici. Bezjak je v četrtfinalu po napetem dvoboju zaustavil zmagovalca U18 turnirja v Kopru, Jako Protiča Žaklja (BR-MB), sam pa je bil zaustavljen v polfinalu, kjer je moral priznati premoč Maksu Lukmanu (TKMED).

V spodnji polovici žreba je Job Japelj (TKMED) v boju za polfinale nadigral Jošta Plestenjaka (SL-LJ), 2. nosilec Tino Kovačič (ŽTKMB) je bil boljši od Luko Miklavčiča (MAXLJ). Polfinalni dvoboj je dobil Kovačič, ki je bil od Japlja boljši s 6:3 in 6:3. Finalni obračun je bolje pričel Lukman, ki je prvi niz dobil po tie-breaku, a bolje je nadaljeval Kovačič, ki je naslednja dva niza dobil s 6:1 in 6:2. Za Kovačiča je to drugi osvojeni Masters, prvi po letu 2019, ko je v finalu premagal klubskega kolego Bezjaka.

Pri ženskah sta si na zaključnem turnirju finalno vstopnico priigrali prvi dve nosilki, Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB) in Noka Jurič (BR-MB/CTA). Prva je bila na poti do finala boljša od zmagovalke Mastersa U16 Ane Tare Praček (LUKAKP) in v polfinalu po tesnem boju še od Sare Palčič (VANGA), medtem ko je bila Juričeva boljša od Lare Flerin (TR-KR) in Pije Brglez (BR-MB). Za finalni dvoboj je več moči ostalo Noki Jurič, za katero je to druga letošnja zmaga v članski konkurenci na turnirjih TS. Najboljša je bila že na Telemach državnem pokalu na igriščih TK Branik Maribor.

Zavarovalnica Triglav – Masters člani(ce)
(TK Luka Koper, peščena podlaga, zunaj)

ŽENSKE

Četrtfinale
Bečirovič Novak H. – Praček A. T. 6:3, 7:5
Palčič S. – Kočevar A. 6:2, 6:1
Brglez P. – Godec K. T. 6:4, 6:3
Jurič N. – Flerin L. 7:5, 6:1

Polfinale
Bečirovič Novak H. – Palčič S. 7:5 4:6, 7:6(3)
Jurič N. – Brglez P. 6:4, 3:6, 6:2

Finale: Jurič N. – Bečirovič Novak H. 6:1, 6:2


MOŠKI

Četrtfinale
Bezjak G. – Protič Žakelj J. 7:6(11), 6:4
Lukman M. – Komac R. 6:1, 6:3
Japelj J. – Plestenjak J. 6:0, 6:1
Kovačič T. – Miklavčič L. 6:4, 6:4

Polfinale
Lukman M. – Bezjak G. 6:2, 6:3
Kovačič T. – Japelj J. 6:3, 6:3

Finale: Kovačič T. – Lukman M. 6:7(4), 6:1, 6:2

FOTOGALERIJA