Žiga Šeško vse bližje mestom, ki vodijo na zaključni Masters najboljših v Evropi

Slovenski mladi teniški up Žiga Šeško že nekaj mesecev kaže odlične igre na mednarodni sceni, kar se vse bolj pozna tudi pri njegovi uvrstitvi na Tennis Europe lestvici, ki meri uspešnost v sezoni 2022. 

Žiga Šeško je v odlični formi. (Foto: Instagram/Žiga Šeško)

Tudi letos bo v oktobru v Monte Carlu potekal zaključni Masters turnir, na katerem se bodo predstavili najboljši igralci v kategorijah U14 in U16. V vsaki kategoriji je prostora le za najboljših osem. Od slovenskih predstavnic je bila kar nekaj mesecev najvišje uvrščena Eva Cikajlo, ki se je v zadnjem času udeležila manj Tennis Europe turnirjev in posledično v U16 kategoriji padla na 16. mesto.

Med vsemi Slovenci je zdaj najvišje Žiga Šeško, ki se je v kategoriji U14 povzpel že na visoko 11. mesto. Predstavnik TK As Litija že nekaj mesecev kaže odlične igre. V posamični konkurenci se je dvakrat prebil do finala, prav tako je bil dvakrat finalist v dvojicah. V zadnjem času je odlično formo potrdil tudi na reprezentančnih tekmovanjih in evropskem prvenstvu U14. Tam se je tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah prebil do četrtfinala. Na Tennis Europe “Race” lestvici za 8. mestom zaostaja le še 40 točk.

V kategoriji U14 je visoko (22.) tudi Svit Suljić, v U16 kategoriji sta na visokih položajih Luka Talan Lopatič (21.) in Paolo Angeli (33.)

Slovenci, ki po 30 tednih zasedajo mesto med najboljšo 100-terico:

Fantje U16
21. mesto: Luka Talan Lopatič
33. mesto: Paolo Angeli
54. mesto: Matic Hribar
67. mesto: Žiga Švec

Dekleta U16
16. mesto: Eva Cikajlo
53. mesto: Kaja Najzer
76. mesto: Ela Plošnik

Dečki U14
11. mesto: Žiga Šeško
22. mesto: Svit Suljić

Deklice U14
83. mesto: Alja Senica
90. mesto: Zoja Peternel