Zidanškova že pogleduje proti naslednji nasprotnici: “Je izkušena igralka, ki ve, kako igrati na takšnem nivoju.”

Tamara Zidanšek je v četrtek postala peta slovenska predstavnica, ki se lahko pohvali s prebojem v 3. kolo Odprtega prvenstva Avstralije. Po uspešnem dvoboju proti Heather Watson je 24-letna Konjičanka spregovorila za Radio Slovenija. 

Tamara Zidanšek je peta slovenska predstavnica, ki se lahko pohvali s prebojem v 3. kolo OP Avstralije. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Najvišje uvrščena slovenska igralka je bila od Britanke boljša še drugič v 10 dneh. Takrat je zmagovalko odločila podaljšana igra tretjega niza. “Res je, da sva igrali že pred tednom dni, ampak danes je bila povsem drugačna tekma,” je začela Tamara Zidanšek in nadaljevala: “Na začetku sva obe igrali dobro. Obe sva držali visok nivo od prve točke, iskali sva prave udarce in na koncu so spet odločale malenkosti. Vesela sem, da sem v teh trenutkih ostala zbrana. In to je bilo potem tudi odločilno pri zadnji igri.”

Slovenci, ki so se uspeli prebiti v 3. kolo OP Avstralije:
Mima Jaušovec – 1980, 1981
Katarina Srebotnik – 2003, 2007, 2008
Blaž Kavčič – 2013
Kaja Juvan – 2021
Tamara Zidanšek – 2022

Opaziti je, da se trenutno 29. igralka sveta na trdi podlagi počuti vse bolj domače. “Odrasla sem na pesku, večina pa jih že celo življenje največ trenira prav na trdi podlagi. Sama sem se morala tega naučiti. Veliko smo delali na tem, imam pa še veliko prostora z napredek. Za zdaj sem zelo zadovoljna s tem, kako stojim na betonskih igriščih,” je povedala Zidanškova.

Več o tekmi Zidanšek – Watson si lahko preberete TUKAJ (kliknite za prevezavo).

Zdaj proti izkušenejši Francozinji

V 3. kolu OP Avstralije se bo Zidanškova pomerila proti 31-letni Alize Cornet, ki je prav danes po zmagi nad Garbine Muguruza v enem od intervjujev povedala, da se po letošnji sezoni po vsej verjetnosti poslavlja od profesionalnega tenisa. “Gre za izkušeno igralko. Ve, kako je igrati na takšnem nivoju. Proti njej še nisem igrala, približno pa poznam njeno igro. Več pa ne. Vem, da se bodo trenerji pripravili na njo, in mi bodo potem to tudi predstavili. Jutri imam dan za pripravo,” je o svoji naslednji nasprotnici povedala Tamara.

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo
: Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A. (Niz) 3:6, 6:3, 7:6(8)
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Waston H. (Vb) 7:6(4), 6:4
3. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Cornet A. (Fra) [22.1.]