Zidanškova v Chicagu proti nekdanji zmagovalki OP ZDA, znana tudi nasprotnica Juvanove

Prvič po Portorožu bosta na WTA turneji znova nastopili Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Prva se bo predstavila na močnem WTA 500 turnirju v Chicagu, medtem ko je Juvanova odpotovala v Kazahstan.

Tamara Zidanšek je na WTA lestvici obdržala visoko 33. mesto. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

33. igralka sveta Tamara Zidanšek bo na turnirju onkraj luže nastopila kot 13. nosilka. Žreb ji ni bil ravno najbolj naklonjen, saj ji je že v 1. kolu namenil domačo predstavnico Sloane Stephens, leta 2017 zmagovalko OP ZDA in leta 2018 finalistko Rolanda Garrosa. Za igralki bo to že drugi letošnji medsebojni obračun. Prvič sta si nasproti stali na peščenem Masters turnirju v Rimu, kjer je dvoboj z 2:0 v nizih pripadel Zidanškovi. Tamara se bo v Chicagu predstavila tudi v dvojicah, in sicer v paru z Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich.

Kaja Juvan, ki se je pred kratkim vrnila med elitno 100-terico, se bo ta teden preizkusila na WTA 250 turnirju v Nur-Sultanu. V 1. kolu jo čaka obračun proti nekdanji varovanki Robija Cokana, Belgijki Greet Minnen, sicer 76. igralki sveta. Tudi za Juvanovo in Minnenovo bo to drugi medsebojni obračun v karieri. Prvič sta si igralki nasproti stali leta 2019 na travnatem igrišču na Majorki, kjer je dvoboj pripadel Juvanovi. Slednja bo v Kazahstanu znova združila tudi moči z Rusinjo Natelo Dzalamidze.

WTA 500 Chicago (Zda, $565.530, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/13) – Stephens S. (Zda) [28.9.]

Dvojice
1. kolo: Sasnovich A./Zidanšek T. – Dart H./Mihalikova T.


WTA 250 Nur-Sultan (Kazahstan, $235.238, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo) – Minnen G. (Bel) [28.9.]

Dvojice
1. kolo: Dzalamidze N./Juvan K. – Gasanova A./Viklyantseva N.