Zidanškova turnir začela z zmago

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je napredovala v drugi krog turnirja serije WTA v avstralskem mestu Adelaide, potem ko je ugnala Britanko Heather Watson z 2:6, 6:2, 7:6 (4). Dvoboj je trajal dve uri in 26 minut.

Potem ko je na prvem turnirju v Adelaide pretekli teden izgubila v prvem krogu proti Grkinji Marii Sakari, je tokrat Zidanškova uspešno opravila prvo nalogo na turnirju z nagradnim skladom 239.477 ameriških dolarjev. Čeprav dvoboja 24-letna Konjičanka ni najbolje začela, je nato stopnjevala ritem in ekspresno izenačila na 1:1 v nizih, v tesnem tretjem pa slavila po podaljšani igri.

Pred tem je imela Watsonova že prednost odvzema servisa, ko je povedla s 3:1, a je takoj v naslednji igri 31. igralka lestvice WTA izenačila, po brejku v deveti igri pa servirala za zmago. Takrat se je 74. igralka sveta še rešila, v podaljšani igri pa je bila ves čas korak pred tekmico slovenska predstavnica in tako slavila prvo zmago v sezoni 2022.

V drugem krogu lansko polfinalistko odprtega prvenstva Francije čaka obračun z domačinko Maddison Inglis, ki na turnirju igra s posebnim povabilom organizatorja. V prvem krogu je bila boljša od Črnogorke Danke Kovinić s 6:4, 1:6, 6:2.