Zidanškova po preboju v polfinale: “Na njeno žogico za niz sem odigrala odlično in na koncu uspela zmagati.” (video)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je udarno vstopila v novo sezono. V Adelajdi je na turnirju serije WTA 250 zabeležila že tri zmage in si tako drugič v karieri zagotovila mesto v polfinalu WTA turnirja na trdi podlagi. Konjičanka je s svojo predstavo zadovoljna. 

Tamara Zidanšek je v Adelajdi ostala v družbi Američank. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po Heather Watson (74. igralka sveta) in Maddison Inglis (139. igralka sveta), je premoč Tamari Zidanšek morala priznati tudi Lauren Davis. Američanka, ki na WTA lestvici zaseda 95. mesto, je v četrtfinalnem dvoboju imela svoje priložnosti, a takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, je Konjičanka odigrala brez napak.

“Za mano je zelo tesna tekma. To pove že sam rezultat. Mislim, da sem zasledila, da je ona osvojila celo več točk kot jaz. V drugem nizu sem imela kar nekaj ‘break’ priložnosti, vendar je izjemno odgovorila na te moje priložnosti. Tudi na zaključne žoge je zelo dobro odigrala. Vseeno pa sem potem jaz na njeno žogico za niz odigrala odlično in sem na koncu uspela zmagati. Zadovoljna sem s tem, kako sem izpeljala tekmo. Hvala bogu ni bilo potrebno razmišljati o tem, kaj bi bilo, če bi se dvoboj prevesil v tretji niz,” je po tekmi povedala slovenska junakinja.

Več o tekmi Zidanšek – Davis in preboju Slovenke v polfinale si lahko preberete TUKAJ. 

Tamara Zidanšek se je v polfinalu WTA 250 turnirja v Adelajdi znašla v družbi samih Američank. Ob Slovenki so si namreč mesto med najboljšimi štirimi na turnirju zagotovile še Alison Riske (57. igralka sveta), Cori Gauff (19. igralka sveta) in Madison Keys (87. igralka sveta). Kot naslednja bo Tamari nasproti stala Alison Riske. Za igralki bo to prvi medsebojni dvoboj.

VRHUNCI DVOBOJA
(Pri 2:50 izjemna točka, ko je Tamara Zidanšek ubranila žogico za niz Davisove)