Zidanškova po napornem dvoboju: “Danes sem vztrajala in z borbenostjo dosegla res veliko.”

Po izpadu Kaje Juvan je Sloveniji grozilo, da bi prvič po OP ZDA 2018 že po 1. kolu turnirja za Grand Slam ostala brez svojega predstavnika v posamični konkurenci. Da se to vendarle ni zgodilo, je poskrbela najvišje uvrščena slovenska igralka Tamara Zidanšek. 

Tamara Zidanšek tretjič v karieri napredovala v 2. kolo OP Avstralije. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

24-letna Konjičanka, ki je v ponedeljek na WTA lestvici napredovala na 29. mesto in tako prišla do svoje nove najboljše uvrstitve, bo po zmagi nad Arantxo Rus to uvrstitev po končanem OP Avstralije skoraj zagotovo še izboljšala. A proti Nizozemki v 1. kolu OP Avstralije ni šlo vse tako kot bi Slovenka želela.

Tudi prejšnji turnir sem začela na podoben način. Tekma je bila kar zanimiva. V karieri se mi je velikokrat zgodilo, da sem imela prve dvoboje zelo težke. To ne velja samo zame. Velikokrat potrebuješ kakšno tekmo, da prideš v ritem. Na začetku ni nikoli lahko. Ne glede na to, da sem prejšnji teden igrala, je bila to povsem nova tekma,” je najprej povedala Tamara Zidanšek in nadaljevala: “Danes nisem odigrala svojega najboljšega tenisa. Kar mi je bilo všeč pa je to, da sem celotno tekmo razmišljala pozitivno, vztrajala sem, ves čas sem se spodbujala. Verjela sem, kljub temu, da se morda nisem najbolje počutila. To je zelo pomagalo za končni uspeh.”

Za zmago s 3:6, 6:3 in 7:6(8) je potrebovala dve uri in 26 minut. Tekme ni pričela tako kot zna in hitro se je znašla v zaostanku s 3:6 in 0:2. “Imaš dneve, ko igraš dobro in dneve, ko igraš slabše. Danes se res nisem najboljše počutila. Kot sem rekla, sem danes vztrajala in z borbenostjo dosegla res veliko,” je povedala Zidanškova.

Že jutri znova na igrišče

Tamara Zidanšek na letošnjem OP Avstralije znova nastopa tudi v dvojicah, tokrat skupaj z rojakinjo Kajo Juvan. Vseslovensko navezo prva preizkušnja čaka že v noči iz torka na sredo. Igralki bosta zaigrali proti bivši prvi igralki sveta v dvojicah, Indijki Sanii Mirza, ki je združila moči z Ukrajinko Nadiii Kichenok. V 2. kolu OP Avstralije med posameznicami pa Zidanškovo čaka obračun proti Heather Watson (94. na WTA lestvici), katero je tesno premagala na prejšnjem turnirju v Adelajdi.

Do naslednje tekme me čaka veliko dela, da bom na igrišče prišla bolje pripravljena. Veseli pa me, da sem v težkih situacijah uspela ostati mirna. Borbala sem do konca in zato mi je uspelo zmagati. Lahko bi se obrnilo tudi drugače, ampak se ni. Verjela sem vase in to je bilo danes zelo pomembno,” je še dodala 29. igralka sveta.


OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M. (Bel) 6:7(7), 6:7(4)
Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A. (Niz) 3:6, 6:3, 7:6(8)

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Waston H. (Vb) [20.1.]

Dvojice, 1. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – (12)Kichenok N./Mirza S. [19.1.]
(7)Klepač A./Jurak Schreiber D. – Martincova T./Vondrušova M. [20.1.]