Zidanškova je morala priznati premoč Bogdanovi

Četrti dan turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev so bili na sporedu dvoboji drugega kola. Nastopila je tudi Tamara Zidanšek (91. WTA), ki je proti Romunki Ani Bogdan (65. WTA) izgubila z 2:1 v nizih.

Tamara Zidansek (Foto: Nik Moder / Sportida)

Zidanškova dvoboja ni začela najboljše. Romunka ji je dvakrat odvzela servis in prvi niz dobila s 6:1. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, Zidanškova je dvignila nivo igre in odločitev je padla po podaljšani igri. Romunka je vodila s 3:1, a se Slovenka pred domačimi navijači ni predala. Z borbeno igro je prišla do drugega niza. V nadaljevanju pa smo videli podobno sliko kot v prvem nizu in Zidanškova je morala priznati premoč tekmici. Dvoboj je trajal 2 uri in 37 minut. Rezultat je bil 6:1, 6:7, 6:1.

“Danes je bil naporen dan. Odigrala sem kar dobro tekmo, eno boljših v zadnjem času. Počasi gre na boljše. Želim si, da bi šlo hitreje, ampak tako pač je. Igra v prvem nizu ni bila slaba, ampak je bila takšna, da je bila tekmici pisana na kožo. Potem sem spremenila taktiko. V tretjem nizu je nekajkrat zelo dobro izpeljala pot do točke, sama pa sem izgubljala dolge igre. Še par tekem in se bo to meni obrnilo v korist. To je drugače zelo naporno. Vsak dela po najboljših močeh. Ni prijetno, ko stvari ne grejo kot si želiš. Moraš zaupati procesu in videti luč na koncu tunela. Letošnji turnir je bolje obiskan kot lanski, kakovost je boljša. Igralke so izvedele, da je Portorož lepo mesto. Šlo je od ust do ust. Vsi se zelo trudijo za nas igralke. Ko igram doma je to motivacija in pritisk. Na koncu dneva pa moraš ne glede na lokacijo odigrati najboljši tenis. Upam, da bom v prihodnjih tednih naredila korak naprej in ujela veter v jadra. Čaka me še nekaj turnirjev. Enostavno moram veliko igrati, da bom prišla v ritem in našla samozavest,” je po slovesu od turnirja dejala Zidanškova.

Po počitku je namreč Zidanškova nastopila še v igri dvojic. Skupaj z nekdaj najboljšo igralko dvojic Madžarko Timeo Babos sta izgubili proti paru Fomina-Klotz/Gamarra Martins. Rezultat je bil 4:6, 6:2, 8:10. Na osrednjem igrišču je v igri dvojic nastopila tudi Andreja Klepač. Z Nemko Lauro Siegemund sta prvič igrali skupaj, do zmage proti dvojici Abduraimova/Burrage pa sta prišli v treh nizih.

“Na začetku se je težko prilagoditi na novo tekmico. Vsaka ima drugačen ritem. Laura  igra malce počasneje kot moja stalna partnerka. Rabiš nekaj iger, da se začutiš. Ko odigraš več dvobojev pa je lažje. Tudi razmišljanje je potem podobno. Jutri je nov dan. Igrava proti dobri dvojici. Borili se bova do konca, vedno pa razmišljava le o naslednji tekmi,” je dejala Klepačeva, ki bo jutri odigrala zadnji dvoboj na osrednjem igrišču. Tekmici sta Harriet Dart in Alexandra Panova.

V drugem kolu bo nastopila Kaja Juvan. Njena tekmica bo v četrtem dvoboju dneva lanska zmagovalka turnirja Italijanka Jasmine Paolini.

Spored četrtek

Žreb