Zidanškova izpadla v Indian Wellsu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v tretjem krogu turnirja v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,76 milijona ameriških dolarjev. Od 23-letne Konjičanke je bila s 6:4, 6:3 boljša Ajla Tomljanović, ki nastopa za Avstralijo. Dvoboj je trajal uro in 37 minut.

V počasnih razmerah v kalifornijski puščav je letošnja polfinalistka OP Francije začela izjemno in z dvema zaporednima brejkoma povedla s 4:0. Toda v Zagrebu rojena Tomljanovićeva, ki od leta 2018 zastopa Avstralijo, je nato strnila vrste in nanizala naslednjih šest iger za osvojitev prvega niza.

Tomljanovićeva je nato dobila še prve tri igre drugega niza, a se je Zidanškova vrnila in po dveh odvzemih servisa izenačila na 3:3. To pa so bile njene zadnje osvojene igre, saj je 28-letnica na drugi strani mreže znova nanizala dva brejka oziroma tri igre ter zabeležila peto zmago v sedmem medsebojnem obračunu proti Zidanškovi.

Slovenski nastopi v kalifornijski puščavi so tako končani, potem ko je Polona Hercog izpadla že v prvem krogu posameznic, Andreja Klepač pa prav tako v prvem krogu med dvojicami. Kaja Juvan in Aljaž Bedene v Indian Wellsu nista nastopila.