Zidanšek z zmago otvorila nastope na travnati podlagi, poraz Bedeneta

Na travnati podlagi v Den Boschu sta se začela turnirja serije ATP 250 in WTA 250. Hitro je z nastopi končal Aljaž Bedene, po preobratu pa se je mimo prve ovire uspela prebiti Tamara Zidanšek. 

Tamara Zidanšek prvič nastopa na turnirju v ‘s-Hertogenboschu. (Foto: Instagram)

Tamara Zidanšek, ki po izpadu v 3. kolu Rolanda Garrosa ni uspela ubraniti vseh točk iz lanske izvedbe OP Francije, je na WTA lestvici s ponedeljkom zdrsnila na 59. mesto. Konjičanka se bo poizkušala čim prej vrniti med najboljših 50.

Prvič v karieri se je odločila za nastop na WTA turnirju v ‘s-Hertogenboschu, kjer igralke lovijo prave občutke na travnati podlagi pred bližajočim se nastopom v Wimbledonu. 24-letnica je že na prvem dvoboju prišla do zmage, ko je z 1:6, 6:2 in 6:4 ugnala Francozinjo Harmony Tan (121. na WTA). Zidanšek se je po slabšem začetku uspela pobrati, tudi v 3. nizu pa nemudoma nadoknadila ‘break’ zaostanka.

V 2. kolu se bo Tamara pomerila proti kvalifikantki Caty McNally (229. na WTA). Američanka, ki je leta 2019 zasedala 105. mesto, je dobila do sedaj edini medsebojni obračun, lani v Guadalajari (WTA 250). Zmagovalka si bo priigrala mesto v četrtfinalu.

WTA 250 ‘s-Hertogenbosch
(Nizozemska, travnata podlaga)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Tan H. (Fra) 1:6, 6:2, 6:4
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – McNally C. (Zda/Q) [9.6.]

Dvojice
1. kolo: Perez E./Zidanšek T. – Rybakina E./Samsonova L. [7.6.]


Bedene poražen

V torek se je v tekmi 1. kola turnirja v ‘s-Hertogenboschu po vsej verjetnosti zadnjič preizkusil tudi Aljaž Bedene. Ljubljančan je s 5:7 in 5:7 klonil proti domačinu Tallonu Griekspooru. V obeh nizih je bila za Bedeneta usodna ena sama izgubljena igra na svoj začetni udarec.

ATP 250 ‘s-Hertogenbosch
(Nizozemska, travnata podlaga)

1. kolo: Bedene A. (Slo/PR) – Griekspoor T. (Niz) 5:7, 5:7