Zidanšek: “Z borbenostjo sem bila zadovoljna”

Tamara Zidanšek, lanska polfinalistka OP Francije, je letošnjo pot v Parizu končala v tretjem kolu. Od najboljše Slovenke je bila boljša Jessica Pegula. Američanka je zmagala s 6 : 1 in 7 : 6 (2).

Na začetku dvoboja povsem neprepoznavna Zidanškova je v prvih štirih igrah osvojila le 4 točke. Po izenačeni peti igri ji je le uspelo odvzeti servis tekmici, a je takoj zatem še 4ič v prvem nizu izgubila svojega. Jessica Pegula je za zmago v prvem nizu potrebovala 31 minut.

Američanka je v drugem nizu hitro povedla s 3 : 0. Zidanškova pa je nato le dobila četrto igro drugega niza, sploh prvo na svoj servis. Ob tem pa kot kaže dobila novo energijo in kmalu je izenačila na 3:3. V izenačenem nadaljevanju je do odločitve prišlo v podaljšani igri, ki jo je s 7:2 dobila Američanka. Zidanškova je imela 31 izsiljenih napak, Pegula pa 18, v winnerjih pa je bilo 25 : 18 za Američanko. “Na začetku je šlo zelo hitro. Ne zaradi tega, ker je ona igrala dobro, ampak bolj zaradi tega ker nisem našla ritma. Potem mi je ostala samo še borba. Prišla sem sicer nazaj, ampak se ni izšlo. Z borbenostjo sem bila zadovoljna. Ko sem bila mlajša se v takšnih položajih namreč nisem znala pobrati,” je po koncu dvoboja za Radio Slovenija rekla Zidanškova.

Zidanškovo je nato čakal še nastop v igri dvojic. S Kajo Juvan sta igrali proti veterankama, 37-letni Čehinji Lucie Hradecki in dve leti mlajši Indijki Sanii Mirzi. Slovenki sta se dobro borili, na koncu pa morali priznati premoč. Rezultat je bil 6 : 3 in 6 : 4. “S Kajo zelo rada igram. Vseeno je tekmovanje med posameznicami na prvem mestu. Ko tam izpadeš adrenalin zelo pade, zato je potrebna velika koncentracija. Pri Kaji je verjetno podobno. Težko je bilo danes po težkem porazu eno uro kasneje znova stopiti na igrišče. Ampak vseeno grem z njo vedno rada na igrišče,” je ob slovesu od turnirja dejala Zidanškova.

ODPRTO PRVENSTVO FRANCIJE

ROLAND GARROS; 3. kolo

ZIDANŠEK (SLO/24) – J. PEGULA (ZDA/11)
1 : 6, 6 : 7 (2)