Zidanšek v zadnjem krogu kvalifikacij Pariza, izpadli Juvan in Hercog

Teniška igralka Tamara Zidanšek je kot edina Slovenka napredovala v zadnji, tretji krog kvalifikacij za uvrstitev v glavni žreb odprtega prvenstva Francije. Danes pa sta izpadli Kaja Juvan in Polona Hercog, že v ponedeljek se je poslovila Dalila Jakupović.

Igralka iz Slovenskih Konjic je danes po hudem boju premagala Rusinjo Anastazijo Zaharovo, ki na lestvici WTA zaseda 179. mesto. Zidanšek, 110. igralka sveta, je slavila z 2:1 v nizih, s 3:6, 6:2, 6:2. Zidanšek je v prvem krogu premagala Uzbekistanko Nigino Abdurajmovo.

Zidanšek, ki je četrta nosilka pariških kvalifikacij, se bo za uvrstitev v glavni del drugega turnirja za veliki slam v sezoni pomerila boljšo iz obračuna med domačinko Chloe Paquet (181. na lestvici) in Španko Aliono Bolsovo Zadoinov, ki na lestvici WTA zaseda 131. mesto.

Drugi krog kvalifikacij za turnir v Roland Garrosu v Parizu pa se ni najbolje razpletel za slovensko teniško igralko Kajo Juvan. Ljubljančanka, ki na lestvici WTA zaseda 220. mesto, se je dobro upirala 112 mest bolje postavljeni Američanki Taylor Townsend, ki pa je na koncu slavila z 2:1 v nizih, z 1:6, 6:3, 6:4.

Juvan je bila v prvem krogu z dvakrat 6:4 boljša od Švicarke Susan Bandecchi (351.).

Zadnja je na pariški pesek stopila Hercog, ki se vrača v teniške arene po enoletni odsotnosti. Tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru ni bila na tekmovalni ravni švedske tekmice.

Mirjam Bjorklund, ki na lestvici WTA zaseda 159. mesto, je prepričljivo dobila oba niza proti slovenski igralki in napredovala v zadnji krog z izidom 6:0, 6:1.