Žemlja izbral ekipo za dvoboj proti Čilu

Selektor moške teniške reprezentance Grega Žemlja je objavil seznam igralcev na katere računa na kvalifikacijskem dvoboju za svetovno skupino I. V Čile bodo odpotovali Blaž Rola, Bor Artnak, Sebastian Dominko in Matic Dimic. Dvoboj v Davisovem pokalu bo 4. in 5. marca v mestu Viña del Mar.

Na seznamu ni najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta, ki se bo po dolgi odsotnosti v teniško karavano vrnil marca na turnirju v Indian Wellsu. To bo drugi dvoboj, ki ga bo na klopi vodil selektor Grega Žemlja: “Priprave na srečanje potekajo brez težav in po načrtih. Vsak teden izvajamo reprezentančne treninge, pred odhodom v Čile pa se bomo preselili še v Portorož, kjer bomo imeli krajše priprave. Ekipa je tokrat zelo mlada. Verjamem, da lahko prav takšne tekme igralcem prinesejo ogromno izkušenj za nadaljevanje njihove kariere.”

Čile je zadnji dvoboj v Davisovem pokalu odigral lani septembra, ko je v prvem kolu svetovne skupine I izgubil proti Slovaški. V Bratislavi je bilo 3:1 za domačo reprezentanco. Prvi igralec je Cristian Garin, ki je trenutno na 19. mestu lestvice ATP. V karieri je osvojil kar 6 turnirjev serije ATP, lani pa je nastopil v 4. kolu Wimbledona in OP Francije. Na letošnjem prvem turnirju za grand slam v Avstraliji pa je izpadel v tretjem kolu. Poleg njega so med prvimi 150 igralci na svetu še trije Čilenci.

Največji uspeh Čila v Davisovem pokalu je finalni nastop leta 1976, ko so Čilenci izgubili proti Italijanom. Dvoboj bo odigran v mestu Viña del Mar. Viña del Mar je obmorsko mesto v osrednjem delu Čila. Krajše mu pravijo kar Viña, eden od vzdevkov pa je tudi Ciudad Jardín. Nahaja se približno 110 km severozahodno od Santiaga in se na jugu stika s sosednjim Valparaísom. Gre za četrto največje mesto v tej državi.