Žemlja izbral ekipo za dvoboj proti Čilu

Selektor moške teniške reprezentance Grega Žemlja je objavil seznam igralcev, na katere računa na kvalifikacijskem dvoboju za svetovno skupino I. Na seznamu ni najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta. V Čile bodo tako odpotovali Blaž Rola, Bor Artnak, Sebastian Dominko in Matic Dimic.

Dvoboj Davisovega pokala bo 4. in 5. marca v čilskem obmorskem mestu Vina del Mar. Slovenski igralci bodo nastopili brez Bedeneta, ki se bo po dolgi odsotnosti v teniško karavano vrnil marca na turnirju v Indian Wellsu, so sporočili iz slovenske teniške zveze.

To bo drugi dvoboj, ki ga bo na klopi kot selektor vodil Žemlja. “Priprave na srečanje potekajo brez težav in po načrtih. Vsak teden izvajamo reprezentančne treninge, pred odhodom v Čile pa se bomo preselili še v Portorož, kjer bomo imeli krajše priprave. Ekipa je tokrat zelo mlada. Verjamem, da lahko prav takšne tekme igralcem prinesejo ogromno izkušenj za nadaljevanje njihove kariere,” je dejal Žemlja.

Čile je zadnji dvoboj v Davisovem pokalu odigral septembra, ko je v prvem krogu svetovne skupine I izgubil proti Slovaški. V Bratislavi je bilo 3:1 za domačo reprezentanco.

Prvi igralec je Cristian Garin, ki je trenutno na 19. mestu lestvice ATP. V karieri je osvojil šest turnirjev serije ATP, lani pa je nastopil v 4. krogu Wimbledona in OP Francije. Na letošnjem prvem turnirju za grand slam v Avstraliji je izpadel v tretjem krogu. Poleg njega so med prvimi 150 igralci na svetu še trije Čilenci.

Največji uspeh čilskih igralcev v Davisovem pokalu je finale leta 1976, ko so izgubili proti Italijanom.