Zav. Triglav U12: Zaključni Masters v Kopru pripadel Peternelovi in Semeniču

Na igriščih TK Luka Koper se je v petek in soboto odvijal zaključni Masters najboljših 12 igralcev in igralk v starostni kategoriji U12. Do naslova sta se prebila Zoja Peternel (ŠDTŠR) in Patrik Semenič (SL-LJ).

Zoja in Patrik sta po odličnem rezultatu v Vrsarju dodala še zmago v Kopru.

V konkurenci dečkov je od najboljših manjkal Svit Suljić (TABRE), ki na lestvici TZS sicer zaseda 2. mesto, kar je nastop na zaključnem turnirju omogočilo 13.-uvrščenemu Stefanu Đokiću (SL-LJ). Ta je v 1. kolu premagal Matijo Kozjaka (TK-CC), v četrtfinalu pa nato moral priznati premoč 2. nosilcu turnirja Lanu Konečniku. Ob igralcu TK Slovenj Gradec se je v polfinale uspelo uvrstiti še 1. nosilcu Patriku Semeniču (SL-LJ), Alexandru Burmakinu (TK-CC) in Aljažu Štoru (CTA).

Semenič je Burmakina v polfinalu premagal prepričljivo s 6:2 in 6:1, bolj izenačen pa je bil obračun med Štorom in Konečnikom. Aljaž je v zadnjem času nanizal nekaj izjemnih rezultatov, a tokrat je bil v tretjem nizu vendarle prekratek za zmago. V finalnem dvoboju je Semenič le še potrdil odlično pripravljenost, zabeležil tretjo prepričljivo zmago na turnirju in tako več kot zasluženo postal zmagovalec zaključnega Mastersa.

Pri deklicah se je v Kopru predstavilo vseh najboljših 12. Od prvih štirih nosilk se v polfinale ni uspelo uvrstiti zgolj Jerci Fleischman (TKMED), ki je v najbolj napetem četrtfinalnem dvoboju klonila proti 5. igralki na TZS lestvici Luisi Fusil (HARI). Ta je v polfinalu klonila proti Niki Mlakar (TKMED), ki pa je nato v finalnem obračunu, v dvoboju dveh najboljših, s 6:7 in 0:6 klonila proti letos zares izjemni Zoji Peternel (ŠDTŠR).

Zavarovalnica Triglav U12
(TK Luka Koper, peščena podlaga, zunaj)

DEČKI

Četrtfinale
Semenič P. – Kolarič M. 6:0, 6:3
Burmakin A. – Mulej A. 6:1, 6:2
Štor A. – Šuštaršič Kalin N. 6:4, 6:2
Konečnik L. – Đokić S. 6:1, 6:2

Polfinale
Semenič P. – Burmakin A. 6:2, 6:1
Konečnik L. – Štor A. 6:3, 2:6, 6:2

Finale: Semenič P. – Konečnik L. 6:1, 6:2


DEKLICE

Četrtfinale
Peternel Z. – Berk M. 6:0, 6:0
Yaneva V. – Lamovšek P. 6:4, 6:4
Fusil L. – Fleischman J. 7:5, 6:2
Mlakar N. – Grubešić U. 6:2, 6:3

Polfinale
Peternel Z. – Yaneva V. 6:0, 6:1
Mlakar N. – Fusil L. 6:4, 6:2

Finale: Peternel Z. – Mlakar N. 7:6, 6:0