Zav. Triglav Masters U18: Najvišje postavljeni igralci pred polfinalom brez kiksa

Vzporedno z zaključnim turnirjem U12 te dni na igriščih TK Luka Koper poteka tudi Masters turnir najboljših v starostni kategoriji U18. V torkov polfinale se je tako v fantovski kot tudi v dekliški konkurenci uspelo prebiti vsem postavljenim igralcem. 

Anamari Žnuderl je po preobratu strla odpor Eve Zalokar. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Pri fantih so se vse tekme 1. in 2. kola končale že po dveh odigranih nizih. V polfinale se je najbolj prepričljivo prebil 1. nosilec turnirja Lun Obrul (ŽTKMB), ki je proti Roccu Bukovcu (ŽTKMB) izgubil le tri igre. V polfinalu ga čaka obračun proti Vidu Moharju (GROSU), ki je s 6:4 in 7:5 strl odpor Joba Japlja (TKMED). V drugem polfinalu se bosta za finalno vstopnico pomerila Luka Videnović (TR-KR) in Max Stollecker (TR-KR). Prvi je bil v četrtfinalu boljši od Borisa Barjaktarevića (SL-LJ), drugi od Carla Angelija (ŽTKMB).

Bolj izenačeni so bili nekateri obračuni v dekliški konkurenci. 1. nosilka Brina Šulin (RADOM) in 3. nosilka Anamari Žnuderl (MU-SO) sta za napredovanje v polfinale potrebovali po tri nize. Šulinovo v torek čaka polfinalni obračun proti Zali Vnuk (MAXLJ), medtem ko bo Žnuderlova izzvala leto dni starejšo 2. nosilko turnirja Pio Marijo Rebec (TC-LJ).

Zavarovalnica Triglav Masters U18
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

FANTJE

Četrtfinale
Obrul L. – Bukovec R. 6:2, 6:1
Mohar V. – Japelj J. 6:4, 7:5
Videnović L. – Barjaktarević B. 7:5, 6:1
Stollecker M. – Angeli C. 6:4, 7:5

Polfinale
Obrul L. – Mohar V.
Videnović L. – Stollecker M.


DEKLETA

Četrtfinale
Šulin B. – Bogatin J. 2:6, 6:3, 6:2
Vnuk Z. – Širovnik A. 6:1, 6:3
Žnuderl A. – Zalokar E. 2:6, 6:3, 6:0
Rebec P. M. – Mumlek L. 7:5, 6:2

Polfinale
Šulin B. – Vnuk Z.
Žnuderl A. – Rebec P. M.