ZAPISAL SE JE V ZGODOVINO: Izjemni Svit Suljić veliki zmagovalec Orange Bowla!

Le mesec dni za izjemnim uspehom na Tennis Europe Mastersu najboljših Evropejcev do 12. leta starosti, je slovenski teniški up Svit Suljić znova navdušil. Zablestel je na enem najprestižnejših teniških turnirjev na svetu, Orange Bowlu, kjer je nadigral vso konkurenco in se zapisal v zgodovino slovenskega tenisa. 

Svit Suljić je prišel do največje zmage v dosedanjem delu teniške poti. (Foto: Instagram)

Sedem tekem, sedem zmag. To je izkupiček Svita Suljića v zadnjih petih dneh. In to ne na kateremkoli turnirju – slovenskemu mlademu teniškemu upu je to uspelo na Orange Bowl U12 turnirju na Floridi. S tem je Suljić le še kronal izjemno uspešno sezono 2021.

Svit Suljić je na Floridi nase opozoril že takoj na začetku turnirja, da je tokrat pripravljen iti vse do konca, pa je dokazal v četrtfinalu, ko je s kar 6:2 in 6:2 ugnal odličnega Britanca Marka Cebana, s katerim se je novembra na TE Masters turnirju na akademiji Rafaela Nadala precej bolj namučil.

Slovenski zmagovalci na Orange Bowlu U18:
1973 – Mima Jaušovec
1992 – Barbara Mulej
1997 – Tina Pisnik
2015 – Tamara Zidanšek (dvojice)
2016 – Kaja Juvan

Suljić je delo dokončal v ponedeljek, ko je v polfinalu najprej po preobratu z 2:1 v nizih premagal Američana Jordana Leeja, ki je pred tem izločil 2. nosilca turnirja. Kot zadnji je Suljiću nasproti stal Kolumbijec Juan Miguel Bolivar, ki pa pravega orožja za igro Slovenca ni našel. V prvem nizu je še uspel osvojiti 3 igre, v drugem pa je bil povsem nemočen. Suljić je turnir zaključil na najboljši možen način in nasprotniku zavezal kravato.

Orange Bowl U12
(ZDA, Florida, Salvadore Park)

Posamezno
1. kolo: Suljić S. (Slo/3) – Pedraza N. (Zda) 6:4, 6:1
2. kolo: Suljić S. (Slo/3) – Rybak I. (Zda) 6:0, 6:1
3. kolo: Suljić S. (Slo/3) – Camacho E. (Ekv) 5:7, 6:2, 6:4
Osmina finala: Suljić S. (Slo/3) – Arun G. (Zda) 7:5, 6:1
Četrtfinale: Suljić S. (Slo/3) – Ceban M. (Vb) 6:2, 6:2
Polfinale: Suljić S. (Slo/3) – Lee J. (Zda) 4:6, 6:2, 6:2
Finale: Suljić S. (Slo/3) – Bolivar J. M. (Kol) 6:3, 6:0