Zala U16: Zmagovalec Matijašič ustavil nalet Lugariča, v Domžalah najboljša Mumlekova

Na igriščih TK Domžale, TK Maja Matevžič in TD Slovan so se na praznični ponedeljek končali turnirji v starostni kategoriji U16. Do turnirske zmage so se prebili Lija Mumlek, Gašper Matijašič in Nal Zorko. 

Lija Mumlek najboljša v Domžalah. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Pri dekletih, ki so odmeven rezultat lovile v Domžalah, se je v četrtfinale uvrstilo 7 nosilk. Med najboljših osem se ni prebila le 2. nosilka Eva Šifrer (TKMED), ki je morala tekmo 2. kola proti Nataliji Djošan (TABRE) brez boja predati. V zgornji polovici žreba je 1. nosilka turnirja Lija Mumlek (ŽTKMB) v polfinalu s 6:2 in 6:2 ugnala klubsko kolegico Ano Julijo Ažnoh, medtem ko je v drugem polfinalu Karolina Trnkovski (LUKAKP) prav tako z 2:0 v nizih ugnala Eriko Manevska (RADOM).

V finalu sta se Lija in Karolina med seboj pomerili prvič. Predstavnica TK Luka Koper je v Domžale prišla dobro pripravljena, kar je potrdila že z aprilsko turnirsko zmago na igriščih TK Pro Ten, prav tako v kategoriji U16. V finalu proti dve leti starejši Mumlekovi pravih možnosti vendarle ni imela. Predstavnica ŽTK Maribor je obračun dobila s 6:0 in 6:2.

Zala OP Domžal – dekleta U16
(TK Domžale, pesek)

Četrtfinale
Mumlek L. – Hafner L. 7:6(3), 6:0
Ažnoh A. J. – Milosavljevič L. 6:1, 7:5
Manevska E. – Rogl N. 6:3, 6:2
Trnkovski K. – Djošan N. 6:2, 6:0

Polfinale
Mumlek L. – Ažnoh A. J. 6:2, 6:2
Trnkovski K. – Manevska E. 7:6(6), 6:1

Finale: Mumlek L. – Trnkovski K. 6:0, 6:2


Tudi v konkurenci fantov je še drugič zapored v finalu U16 turnirja zaigral Gašper Matijašič. Predstavnik TK Center Court je na igriščih TK Pro Ten moral priznati premoč Roku Koblarju (TKMED), tokrat pa je šel na igriščih TK Maja Matevžič vse do konca. Kot prvi nosilec turnirja je po vrsti premagal Aleksa Franka (OTOČE), Andraža Rozmana (TKMED), Nala Rota (SL-LJ), v polfinalu Leona Šmarčana (ŠD_LOK) in v finalu še Liama Lugariča (ŽTKMB).

Prav Lugarič je kot edini na turnirju Matijašiču uspel odščipniti niz. Pred tem je med drugim ugnal Koblarja, 2. nosilca Rocca Bukovca (ŽTKMB) in v polfinalu Nikija Gabra Boleta (TK-CC). V finalu je proti Matijašiču rezultat uspel poravnati na 1:1 v nizih, za zadnji niz pa je več moči ostalo Gašperju, ki je naslov potrdil z osvojenim nizom brez izgubljene igre.

Zala OP Ljubljane – fantje U16 A
(TK Maja Matevič, pesek)

Četrtfinale
Matijašič G. – Rot N. 6:3, 7:6(7)
Šmarčan L. – Gorenšek K. 6:4, 6:2
Bole N. G. – Bečirovič Novak M. 7:5, 6:2
Lugarič L. – Bukovec R. 6:2, 6:3

Polfinale
Matijašič G. – Šmarčan L. 6:3, 6:3
Lugarič L. – Bole N. G. 3:6, 6:3, 7:5

Finale: Matijašič G. – Lugarič L. 6:2, 2:6, 6:0


Turnir U16 B kategorije je potekal na igriščih TD Slovan, kjer se je v bitko za turnirsko zmago podalo 27 igralcev. Med najboljše štiri so se prebili Lovro Jurečič (GROSU), Alexander Burmakin (TK-CC), Martin Kolarič (PVALD) in Nal Zorko (MAXLJ). Prav slednjemu je za sam zaključek ostalo največ moči. V izjemno dramatičnem zaključku finala je Zorko z 11:9 v tretjem nizu ugnal Jurečiča.

Zala OP Ljubljane – fantje U16 B
(TD Slovan, pesek)

Polfinale
Jurečič L. – Burmakin A. 5:7, 6:4, 10:4
Zorko N. – Kolarič M. 7:5, 6:2

Finale: Zorko N. – Jurečič L. 6:4, 0:6, 11:9