Zala U16: Rok Koblar in Karolina Trnkovski v Kopru dočakala svoj trenutek in posegla po turnirski zmagi

Na Zala odprtem prvenstvu Kopra smo dobili nova zmagovalca turnirjev v starostni kategoriji U16. Svoje krstne turnirske zmage v posamični konkurenci kategorije A sta se na igriščih TK Pro Ten razveselila Rok Koblar in Karolina Trnkovski. 

Rok Koblar (na fotografiji desno) je tokrat našel način, kako premagati Matijašiča.

V konkurenci fantov na Obali je v uvodnih kolih nase opozoril Luka Marinšek (LUKAKP), ki je v 1. kolu s 6:0 in 6:0 izločil 6. nosilca turnirja Anžeta Pajerja Stanića (TR-KR), tudi v 2. kolu pa proti Tilnu Košaku (TK-CC) izgubil le dve igri. Njegov pohod je zaustavil 1. nosilec turnirja Gašper Matijašič (TK-CC), ob katerem si je v zgornjem delu žreba v polfinale prebil še Jernej Ploj (ŽTKMB).

V spodnjem delu žreba sta se za preboj v polfinale morala precej potruditi Nikolas Car (TR-KR) in Rok Koblar (TKMED). 2. nosilec turnirja je z rezultatom 7:5 v tretjem nizu strl odpor Andraža Rozmana (TKMED), medtem ko je bil Koblar po treh nizih boljši od Matica Surle (TR-KR). Rok se tam ni ustavil. V polfinalu je s 6:4 in 7:6(4) ugnal Nikolasa, kateremu se je oddolžil za februarski poraz na Braniku.

Koblarju v 8. poizkusu uspelo

Največja prepreka je Roka Koblarja čakala v finalu, kjer se mu je na drugo stran igrišča postavil Gašper Matijašič. Predstavnik TK Center Court je v polfinalu s 6:4, 2:6 in 6:3 ugnal Ploja, v finalu pa proti Koblarju lovil 8. zmago na 8. medsebojnem dvoboju. Drugič sta si igralca nasproti stala v finalu turnirja, prvič pa je tekmo kot zmagovalec zaključil Koblar.

Trenutno 20.-uvrščeni na TS lestvici igralcev do 16. leta starosti je podobno kot v četrtfinalu proti Surli v drugem nizu svojo zmago postavil pod vprašaj, v tretjem pa delo zaključil z rezultatom 6:1. Za Koblarja je bila to prva turnirska zmaga v posamični konkurenci na turnirjih A kategorije pod okriljem Tenis Slovenije. Predtem je osvojil več B turnirjev v U14 kategoriji in več RR turnirjev v kategoriji U12.

Zala OP Kopra – fantje U16 A
(TK Pro Ten – pesek)

Četrtfinale
Matijašič G. – Marinšek L. 6:3, 6:1
Ploj J. – Boh L. 6:2, 6:1
Koblar R. – Surla M. 7:6(4), 3:6, 6:1
Car N. – Rozman A. 6:3, 4:6, 7:5

Polfinale
Matijašič G. – Ploj J. 4:6, 6:2, 6:3
Koblar R. – Car N. 6:4, 7:6(4)

Finale: Koblar R. – Matijašič G. 6:3, 4:6, 6:1


V B kategoriji se je turnirske zmage razveselil Nejc Mevlja (VANGA), ki je za končno slavje moral premagati štiri tekmece. Za še najtežjo preizkušnjo se je izkazala tekma 1. kola, ko je Mevlja z 10:3 v tretjem nizu premagal Enela Rojaca (TKVTA). V naslednjih treh tekmah je Mevlja skupaj izgubil vsega 6 iger. V finalu je s 6:3 in 60 ugnal Luko Jermaniša (LUKAKP).

Zala OP Kopra – fantje U16 B
(TK Pro Ten – pesek)

Polfinale
Mevlja N. – Muzlovič A. 6:0, 6:3
Jermaniš L. – Chumakov Y. 6:2, 4:6, 10:7

Finale: Mevlja N. – Jermaniš L. 6:3, 6:0Tudi v dekliški kategoriji smo dobili novo zmagovalko na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije. To je postala Karolina Trnkovski (2008; LUKAKP), ki je tekom turnirja odlično tempirala svojo formo. V svojem prvem obračunu je proti Evi Šifkovič (TR-KR) za zmago potrebovala tri nize, nato pa beležila vse bolj prepričljive zmage.

V četrtfinalu je s 7:6(2) in 6:2 ugnala Zalo Perendija (N.GOR), v polfinalu s 6:1 in 6:4 Lano Milosavljevič (TR-KR), za konec pa v finalu Mio Saro Ribnikar (TK-CC). Dvoboj proti 1. nosilki turnirja je Karolina dobila s kar 6:1 in 6:2. Ribnikarjeva je predtem v polfinalu po treh nizih ugnala Lano Hafner (TR-KR).

V uvodnih kolih je nase opozorila Leticija Pipan (2008; OL-LJ), ki tudi v četrtfinalu ni bila daleč od zmage proti Lani Milosavljević (TR-KR).

Zala OP Kopra – dekleta U16
(TK Pro Ten – pesek)

Četrtfinale
Ribnikar M. S. – Marinkovič A. 6:0, 6:1
Hafner L. – Štusaj D. 6:4, 6:0
Milosavljevič L. – Pipan L. 3:6, 7:5, 6:1
Trnkovski K. – Perendija Z. 7:6(2), 6:2

Polfinale
Ribnikar M. S. – Hafner L. 4:6, 6:4, 6:2
Trnkovski K. – Milosavljevič L. 6:1, 6:4

Finale: Trnkovski K. – Ribnikar M. S. 6:1, 6:2