Zala U16: Hribar in Matijašič ponovila uspeh izpred 14 dni, na igriščih TK Olimpija največ pokazala Kaja Najzer (FOTO)

V ponedeljek so se na igriščih TC Ljubljana in TK Olimpija zaključili turnirji v starostni kategoriji U16. Pri fantih smo v A kategoriji znova spremljali finale dveh igralcev TK Center Court, pri dekletih je brez izgubljenega niza do naslova prišla Kaja Najzer (TK-IN). 

Pri dekletih najboljša Kaja Najzer (na fotografiji desno).

Igralke in igralci v starostni kategoriji U16 so se prvič v letošnji zimski sezoni na igrišče podali v začetku novembra, ko smo pri fantih v finalu spremljali obračun med Maticem Hribarjem in Gašperjem Matijašič (oba TK Center Court). Takrat je dvoboj na Štajerskem dobil Hribar, nič drugače pa ni bilo niti 14 dni kasneje na igriščih TC Ljubljana.

Igralca TK Center Court sta znova pokazala največ od vseh in se še enkrat več pomerila v finalu. Matijašič je v polfinalu premagal Klemena Škorjanca (TK-CC), ki je pred tem v dveh nizih odpravil Luko Petrovića (TK-CC), Hribar pa je bil v spodnjem delu žreba v polfinalu boljši od Nikolasa Cara (TR-KR). Finalni obračun je z rezultatom 6:3 in 6:1 pripadel Hribarju, ki je tako proti Matijašiču dosegel že 9. zmago na 10 medsebojnih dvobojih.

Na igriščih TC Ljubljana je te dni potekal tudi turnir fantov v B kategoriji. Do naslova je prišel Mai Winterleitner (TK-CC), ki je v finalu s 6:4 in 6:3 ugnal Nala Zorka (MAXLJ).

Pri dekletih najboljša Kaja Najzer

Dekleta so se za naslov tokrat pomerila na igriščih TK Olimpija v športnem parku Ludus v Črnučah. Prvih osem nosilk se je brez večjih težav prebilo v četrtfinale, tam pa se je ustavilo 1. in 2. nosilki. Eva Šifrer (TKMED) je morala priznati premoč Sari Radikovič (TR-KR), od Zale Bizjak (CTA) je bila boljša Kaja Najzer (TK-IN).

Najzerjeva je prepričljivo zmago zabeležila tudi v polfinalu, ko je bila s 6:3 in 6:2 boljša od Katarine Stefanije Mrvar (ŠENTJ), odličen turnir pa kronala še s finalno zmago nad Saro Mihelčič (TK-CC). Ta je pred tem v polfinalu odlično zaigrala proti Radikovičevi in ji v celotnem dvoboju oddala eno samo igro, v finalu pa bila proti Najzerjevi vendarle prekratka. Bilo je 7:5 in 6:1.

OP Ljubljana
(Dekleta, Zala U16, TK Olimpija, trda podlaga)

Četrtfinale
Radikovič S. – Šifrar E. 6:0, 0:6, 6:4
Mihelčič S. – Zalokar E. 6:7(5), 7:5, 6:3
Mrvar K. S. – Ribnikar M. S. 6:2, 6:1
Najzer K. – Bizjak Z. 6:3, 6:2

Polfinale
Mihelčič S. – Radikovič S. 6:1, 6:0
Najzer K. – Mrvar K. S. 6:3, 6:2

Finale: Najzer K. – Mihelčič S. 7:5, 6:1


OP Ljubljana
(Fantje, Zala U16, A kategorija, TC Ljubljana, pesek)

Četrtfinale
Škorjanc K. – Petrović L. 6:3, 6:1
Matijašič G. – Gorenšek K. 6:4, 6:0
Hribar M. – Božič J. 6:2, 6:1
Car N. – Bernard M. 5:7, 6:2, 6:2

Polfinale
Matijašič G. – Škorjanc K. 6:2, 2:6, 6:1
Hribar M. – Car N. 6:0, 6:2

Finale: Hribar M. – Matijašič G. 6:3, 6:1


OP Ljubljana
(Fantje, Zala U16, B kategorija, TC Ljubljana, pesek)

Polfinale
Zorko N. – Čopič A. 6:2, 6:3
Winterleitner M. – Marinšek L. 6:3, 7:5

Finale: Winterleitner M. – Zorko N. 6:4, 6:3

FOTOGALERIJA