Zala U16: Dora Biondić najboljša v Ljubljani, Gašper Matijašič do naslova v Celju

V ponedeljek smo bili na igriščih TK Center Court in TK Celje priča končnim odločitvam na turnirjih za igralce do 16. leta starosti. V Celju sta se za turnirsko zmago še enkrat več pomerila stara znanca Gašper Matijašič in Rok Koblar, medtem ko je v Ljubljani Dori Biondić kot zadnja načrte poizkušala preprečiti Eva Šifrer. 

V Celju sta največ pokazala Gašper Matijašič in Rok Koblar, v Ljubljani Dora Biondić in Eva Šifrer.

Na igriščih TK Center Court smo že v 1. kolu videli izjemno izenačen obračun med 1. nosilko Karolino Trnkovski (LUKAKP) in Jerco Fleischman (TKMED). Z rezultatom 11:9 v tretjem nizu je v 2. kolo napredovala predstavnica TK Luka Koper, ki pa je nato v četrtfinalu morala priznati premoč izjemno razpoloženi Dori Biondić (ŠD LTA).

Biondićeva je z odličnimi predstavami nadaljevala tudi v ponedeljek, ko je z dvema zmagama prišla do osvojenega turnirja. V polfinalu je s 6:2 in 6:0 ugnala Evo Šifković (TR-KR), v finalu pa le igro več oddala proti 2. nosilki turnirja Evi Šifrer (TKMED).

V Ljubljani se je odvijal tudi turnir fantov v B kategoriji, kjer sta v finalu za turnirsko zmago pomerila Leon-Lajos Majsitz (GFTA) in Kita Gil (MAXLJ). Za finalni nastop je več energije ostalo Majsitzu, ki je finalni obračun dobil s 6:4 in 6:1.

Fantje v A kategoriji so odmeven rezultat lovili na igriščih TK Celje. Od nenosilcev se je v polfinale uvrstil Patrik Semenič (SL-LJ), ki je v četrtfinalu ugnal klubskega soigralca Jošta Pečovnika, v polfinalu pa nato moral priznati premoč 2. nosilcu Roku Koblarju (TKMED). Ta se je v finalu kot že ničkolikokrat pomeril proti Gašperju Matijašiču (TK-CC), ki je predtem v polfinalu strl odpor Leona Šmarčana (ŠD_LOK). Matijašič in Koblar sta se na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije pomerila desetič, še devetič je bil uspešnejši Matijašič. Bilo je 6:4 in 6:1.

ZALA U16

OP Ljubljane
(Dekleta, TK Center Court, pesek)

Četrtfinale
Biondić D. – Trnkovski K. 6:2, 6:3
Šifkovič E. – Marinkovič A. 6:3, 6:4
Mastnak E. – Rozman Bešič T. 6:4, 6:1
Šifrer E. – Ivanc J. 6:1, 6:2

Polfinale
Biondić D. – Šifković E. 6:2, 6:0
Šifrer E. – Mastnak E. 6:1, 5:7, 6:4

Finale: Biondić D. – Šifrer E. 6:3, 6:0


OP Celja
(Fantje A, TK Celje, pesek)

Četrtfinale
Matijašič G. – Petrović L. 6:1, 6:1
Šmarčan L. – Lugarič L. 6:1, 6:3
Semenič P. – Pečovnik J. 6:4, 7:5
Koblar R. – Winterleitner M. 6:4, 6:4

Polfinale
Matijašič G. – Šmarčan L. 7:5, 6:3
Koblar R. – Semenič P. 6:3, 6:3

Finale: Matijašič G. – Koblar R. 6:4, 6:1


OP Ljubljane
(Fantje B, TK Center Court, pesek)

Polfinale
Majsitz L. L. – Cikajlo J. 6:3, 3:6, 10:8
Kita G. – Đokić S. 6:1, 6:2

Finale: Majsitz L. L. – Kita G. 6:4, 6:1