Zala liga U16: Kranjčani “vstali od mrtvih” in ugnali TK Center Court 1, za naslov proti ŽTK Maribor

V polfinalu Zala ekipnega tekmovanja do 16 let smo videli dva povsem drugačna razpleta. ŽTK Maribor je upravičil vlogo favorita in ekipo TD Slovan ugnal s 7:0, za dramatičen zaključek pa so poskrbeli igralci TK Triglav Kranj in TK Center Court 1. 

Po pravi drami so se v Kranju zmage veselili domačini.

Seznam igralcev po ekipah
Preveri, kaj se bo še dogajalo v marcu na igriščih po Sloveniji

V Kranju so domačini po zmagi Luke Videnoviča nad Maticem Hribarjem povedli z 1:0, a gostje iz TK Center Court 1 so pripravili dober odgovor. Po zmagah Sare Mihelčič, Kaje Najzer in Marka Požonca so prišli do vodstva s 3:1, še bolje pa jim je v borbi za končno zmago kazalo v 5. srečanju. Gašper Matijašič si je namreč proti Marku Bernardu v drugem nizu priigral kar 8 zaključnih žogic, a Mark Bernard je prav vse rešil in na koncu dvoboj dobil z 2:6, 7:6(10) in 6:2.

Bernard je nato v paru z Laro Flerin dobil še prvo tekmo mešanih dvojic in rezultat v zmagah je bil poravnan na 3:3. V odločilnem sedmem dvoboju so se za zmago in s tem za finalno vstopnico pomerili dvojici Zalokar E./Videnovič L. in Najzer K./Požonec M. Sprva je znova bolje kazalo gostom, ki so prvi niz dobili s 6:4, v drugem pa bili le točko oddaljeni od tega, da povedejo s 5:1. Predstavnika TK Triglav Kranj sta se vrnila, drugi niz dobila s 7:5, odločilnega tretjega pa nato z rezultatom 10:8.

V finalu se bodo Kranjčani pomerili proti ekipi ŽTK Maribor, prvim favoritom za končno zmago. Štajerci v letošnji ligaški sezoni nastopajo v izjemno močni postavi, z Žigo Švecem, Paolom Angelijem, Pio Petelinšek in Nalo Kovačič na čelu. Mariborčani so v polfinalu brez težav in brez izgubljene tekme premagali ekipo TD Slovan.

Zala ekipno tekmovanje do 16 let 2022

Polfinale, 5.3.
ŽTK Maribor : TD Slovan 7:0
TK Triglav Kranj : TK Center Court 1 4:3

Zapisnika polfinalnih tekem

Finale, 6.3.
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj


ŽE ODIGRANO

Četrtfinale, 4.3.
ŽTK Maribor : TK Olimpija 7:0
TD Slovan : TK Center Court 2 7:0
TK Center Court 1 : TK Radovljica 7:0
TK Spin Medvode : TK Triglav Kranj 2:5

Fotogalerija in zapisniki s četrtfinalnih tekem

Osmina finala, 3.3.
ŽTK Maribor : prosto
TK Luka Koper : TK Olimpija 2:5
GFTA : TK Center Court 2 1:6
TD Slovan : prosto

TK Center Court 1 : prosto
TK Radovljica : ŠD LTA 4:3 
TK Spin Medvode : TK Radomlje 6:1
TK Triglav Kranj : prosto

Fotogalerija in zapisniki s tekem osmine finala