Zadnji dan WTA Portoroža brez slovenske udeležbe

Finala turnirja WTA 250 v Portorožu bosta minila brez slovenske udeležbe. Med posameznicami se je v polfinalu poslovila Kaja Juvan, med dvojicami pa sta morali premoč tekmicam priznati prvi nosilki Andreja Klepač in Tamara Zidanšek.

Kaja Juvan, ki je na turnirju Zavarovalnice Sava z nagradnim skladom 235.000 dolarjev, izločila tako prvo nosilko Petro Martić s Hrvaške kot v četrtfinalu najboljšo slovensko igralko Tamaro Zidanšek, je danes pokleknila pred Američanko Alison Riske (6:0, 6:4), prvi nosilki v konkurenci parov pa sta v polfinalu izgubili proti rusko-slovaški navezi Ana Kalinskaja/Tereza Mihalikova s 4:6 in 6:7 (7).

V finalu med posameznicami, ki je na sporedu po 17. uri, bosta igrali 25-letna Italijanka Jasmine Paolini (87. na lestvici WTA), ki bo prvič v karieri igrala v finalu turnirja WTA, ter Riskejeva, 38. igralka na svetu, ki se bo potegovala za tretji naslov v karieri po Hertogenboschu 2019 in Tianjinu 2014.

V konkurenci dvojic se bo finale začel ob 14.30, tekmici rusko-slovaške kombinacije pa bosta drugorangirani igralki Aleksandra Krunić iz Srbije in Nizozemka Lesley Pattinama Kerkhove.