Zadnje skupno druženje v letu 2021

Slovenska moška reprezentanca je v Ljubljani opravila zadnji skupni trening v letošnji sezoni, kasneje pa je vodstvo Tenis Slovenije reprezentante povabilo še na skupno kosilo.

Team photo (L-R): Ziga Janškovec, Aljaz Bedene, Bor Artnak, Filip Jeff Planinsek, Sebastian Dominko, Matic Kriznik, Blaz Rola, Blaz Kavcic and Grega Zemlja during practice session of Slovenian Davis Cup tennis team, on December 23, 2021 in Ludus, Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Na enodnevnih pripravah oziroma teambuildingu so pod vodstvom kapetana Grege Žemlje in njegovega pomočnika Žige Janškovca sodelovali Aljaž Bedene, Blaž Rola, Bor Artnak, Matic Križnik, Sebastian Dominko in Filip Jeff Planinšek. Slovenska reprezentanco naslednje leto čaka zanimiv obračun v Davisovem pokalu. Tekmec je Čile, za katerega igra trenutno 17. igralec na svetu Cristian Garin, med prvo 200-ico pa so še trije Čilenci. Dvoboj je na sporedu 4. in 5. marca.

“Rad bi se zahvalil fantom, da so prišli na te enodnevne priprave. To je jedro ekipe, ki bo igrala v Davisovem pokalu v prihodnosti. Kot selektor si takšnih treningov želim čim več. To je moja največja želja. S tem se ustvarja konkurenčen, tekmovalen, hkrati pa tudi skupni duh. Upam, da se čimprej srečamo tudi v letu 2022,” je dejal kapetan Grega Žemlja, ki se je razveselil prisotnosti Aljaža Bedeneta. Ta je ob skupnem druženju podal tudi oceno svoje sezone, v kateri je nastopil v 3. kolu Wimbledona, a je imel hkrati tudi veliko težav. Trenutno je na 109. mestu lestvice ATP: “Leto 2021 je bilo polno padcev, veliko manj pa je bilo vzponov. Želim si, da bo naslednje leto bolj uspešno. Vesel sem, da se je reprezentanca danes zbrala skupaj. To je dobro predvsem za mlajše igralce. Upam, da bomo dobro trenirali. Vsem teniškim navdušencem pa želim lepo in uspešno novo leto.”

Čestitkam se pridružujemo tudi mi in vam želimo, da prežite lepe praznike v miru in v krogu svojih najbližjih.