Začenjata se ligi do 14 let

V ponedeljek 22. avgusta se bo širom Slovenije začela liga do 14 let za deklice in dečke. V obeh konkurencah naslova prvaka brani ŽTK Maribor.

ŽTK Maribor lani najboljši tako pri dečkih kot tudi deklicah. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Gre za zadnje poletno ligaško tekmovanje, že prej smo namreč dobili prvake v ligah do 12 in 18 let, ter v moški in ženski članski konkurenci.

V obeh konkurencah je prijavljenih 10 klubov, vsak klub pa bo v skupinskem delu odigral dve tekmi doma in dve v gosteh. Iz vsake od dveh skupin bosta v končnico napredovali prvo dve uvrščeni ekipi. Ritem bo zelo naporen, saj bo skupinski del odigran v petih dneh, končnica pa je na 6. in 7. septembra. Lokacije zaključnih bojev bo znana po koncu skupinskega dela.

Lani sta se v dekliškem finalu srečala ŽTK Maribor in TK Šentjur. S 3:1 pa so bila boljša dekleta iz Maribora.

Mariborski vrstniki so bili v izredno izenačenem finalu boljši od igralcev iz TK Center court. Pri izidu 3:3 je bil zmagovalec odločen zaradi večjega števila osvojenih gemov. Mariborčani so jih osvojili 63, Ljubljančani pa 57.

Polfinale končnice med seboj igrata prva in četrta ter druga in tretja ekipa, po seštevku točk iz veljavne jakostne lestvice Tenis Slovenije. Vrstni red ekip določi vrhovni sodnik na dan tekmovanja, upoštevaje seštevek točk prvih štirih prijavljenih in prisotnih tekmovalcev. Zmagovalni ekipi polfinalnih srečanj igrata za 1. mesto, tekma za 3. mesto se ne igra.