Začenja se Telemach 1. moška članska liga; za Slovan tudi Bedene, državni prvak Vetrih za branilce naslova

V torek, 23. maja, se z vsemi štirimi tekmami 1. kola skupinskega dela začenja Telemach 1. moška članska liga. Naslov prvaka iz lanske sezoni branijo igralci TK Triglav Kranj, ki tako kot vsako leto tudi letos ciljajo visoko. 

Triglav je bil lani v finalu boljši od Slovana.

V letošnji sezoni v Telemach 1. moški članski ligi nastopa osem ekip, ki so razporejene v dve štiričlanski skupini. Le zadnje uvrščenemu moštvu iz vsake skupine se ne bo uspelo prebiti v Play off, medtem ko bosta ekipi, ki bosta zasedli 1. mesto v skupini, že neposredno uvrščeni v polfinale.

Naslov prvaka iz lanske sezone brani ekipa TK Triglav Kranj, za katero bo tako kot lani tudi letos med drugim nastopal tudi članski državni prvak Miha Vetrih. Kranjčani, ki bodo nastopali pod vodstvom kapetana Grege Žemlje, imajo v ekipi znova prijavljenih še nekaj izjemno močnih in izkušenih posameznikov, med drugim tudi Blaža Kavčiča, Mikea Urbanijo, Nika Razborška in tudi Marka Pora. Gorenjce v skupini Zahod čakajo obračuni proti Spin Medvode, ŠD LTA in v 3. kolu še proti Slovanu. Prav Kodeljevčani tudi letos veljajo za ene glavnih konkurentov za končno zmago. Glavni dve orožji predstavljata Aljaž Bedene in Bor Artnak, tu so še izkušeni Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Andraž Bedene. Za Spin Medvode bosta med drugim nastopala Matic Križnik in Maks Lukman, za ŠD LTA pa Tom Kočevar Dešman ter brata Nik in Mak Miković.

V skupini Vzhod se bodo med seboj merile ekipa Top Tenis, Terme Ptuj, ŽTK Maribor in Branik Maribor. Najbolj zveneča imena so Blaž Rola (Terme Ptuj), Marko Tkalec, Tomislav Ternar (oba Branik Maribor), Rok Jarc (Top Tenis), Sebastian Dominko, Sašo Bende, Jan Kupčič, Maj Premzl (vsi ŽTK Maribor).

Preberite tudi:
ZNOVA NA VRHU: TK Triglav Kranj prepričljivo ubranil naslov prvaka Telemach 1. moške lige

Telemach 3. moška članska liga

Žreb – skupine
Poimenski seznam ekip

Skupina Zahod

1. kolo, 23.5.2023
Slovan : ŠD LTA (11.00)
Triglav Kranj : Spin Medvode (11.00)

2. kolo, 25.5.2023
Spin Medvode : Slovan
Triglav Kranj : ŠD LTA

3. kolo, 27.5.2023
Slovan : Triglav Kranj
ŠD LTA : Spin Medvode


Skupina Vzhod

1. kolo, 23.5.2023
Top Tenis : Terme Ptuj (11.00)
ŽTK Maribor : Branik Maribor (11.00)

2. kolo, 25.5.2023
Branik Maribor : Terme Ptuj
ŽTK Maribor : Top Tenis

3. kolo, 27.5.2023
Terme Ptuj : ŽTK Maribor
Top Tenis : Branik Maribor


Play off četrtfinale: sobota, 3.6.2023
Play off polfinale: nedelja, 4.6.2023
Play off finale: sobota, 10.6.2023

Zmagovalni ekipi se uvrstita neposredno v polfinale Play off-a. Drugi in tretje uvrščeni ekipi igrata za drugi mesti v polfinalu Play off-a.