Za Hercogovo v Cincinnatiju usodna že prva kvalifikacijska ovira, znana nasprotnica Zidanškove

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je še drugi teden zapored ostala brez preboja v glavni del turnirja. Na WTA 1000 turnirju v Cincinnatiju je bila zanjo usodna že prva kvalifikacijska ovira.

Ameriški del turneje se zaenkrat ne odvija po željah Polone Hercog. 30-letna Mariborčanka je v preteklem tednu obstala v 2. kolu kvalifikacij WTA 1000 turnirja v Torontu, zdaj pa se ji v glavni del turnirja ni uspelo prebiti niti v Cincinnatiju.

Dolga leta najboljša slovenska tenisačica je dvoboj proti Marii Bouzkovi dobro pričela, prvi niz dobila s 6:4, v nadaljevanju pa je bila uspešnejša 74. igralka sveta. Čehinja je drugi niz dobila s 6:2, v tretjem pa sta bili igralki zelo izenačeni. V začetku niza sta si obe igralki v dveh igrah na servis nasprotnice priigrali po vsaj eno ‘break’ žogico, a je nista izkoristili. Tekmici sta bili tako poravnani do rezultata 3:3, pri zaostanku s 3:4 pa je Hercogova po vodstvu s 30:15 izgubila naslednje tri točke in Čehinji je tako uspelo priti do odločilne prednosti.

Polona Hercog zaustavljena v kvalifikacijah Cincinnatija. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Zidanškova proti Latvijki

Čez lužo je odpotovala tudi Tamara Zidanšek, ki ima kot 39. igralka sveta mesto v glavnem delu turnirja že zagotovljeno. Žreb ji je za nasprotnico v 1. kolu namenil 7 mest višje uvrščeno Latvijko Jeleno Ostapenko, proti kateri se do sedaj še ni pomerila. Za Konjičanko bo to prvi nastop v Cincinnatiju.

WTA 1000 Cincinnati (ZDA, $1.835.490, trd podlaga, zunaj, posamezno)
1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Bouzkova M. (Češ) 6:4, 2:6, 3:6
1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Ostapenko J. (Lat) [16.8.]