WTT: Prvi nosilec v Krškem preprečil zmagoslavje Mirze Bašića

Na igriščih TK Krško se je v nedeljo s finalom v posamični konkurenci končal moški WTT turnir z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev. Tako kot v dvojicah, se je na koncu turnirske zmage razveselil najvišje postavljeni igralec, Nemec Luka Gerch. 

 

Nemec Gerch v finalu boljši od Bašića. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Za 28-letnega levorokega igralca, ki na ATP lestvici zaseda 333. mesto, je to 4. turnirska zmaga na turnirjih serije WTT. Na poti do finala sta ga sicer namučila Oliver Ojakaar in Lukas Pokorny, ki klonila šele pozno v tretjem nizu, lažje je svojo nalogo Nemec opravil v finalu. Tam je Mirzo Bašića (617. na ATP) ugnal z rezultatom 6:4 in 6:1.

Že v soboto smo v Krškem dobili najboljšo dvojico. Največ sta pokazala 1.-postavljena igralca Alvaro Guillen Meza iz Ekvadorja in Ignacio Monzon iz Argentine. Igralca sta bila v finalu s 3:6, 7:6(3) in 10:4 boljša od slovaške naveze Lanik T./Pokorny L. Od Slovencev je v posamični konkurenci najdlje prišel Bor Artnak, ki je izpadel v četrtfinalu, v dvojicah so med najboljših osem parov prišli Aljaž Jeran in Maks Lukman ter brata Mak in Nik Miković.   

ITF – WTT PRO

M15 Krško
(Slovenija, pesek, zunaj)

Posamezno, finale
Gerch L. (Nem/1) – Bašić M. (Bih/4) 6:4, 6:1

Dvojice, finale
(1)Meza A./Monzon I. – (2)Lanik T./Pokorny L. 3:6, 7:6(3), 10:4

Vsi nastopi Slovencev (kliknite za prevezavo)