WTT Krško: V tretje kolo sta napredovali Falknerjeva in Novakova

V Krškem so bili danes na sporedu dvoboji drugega kola turnirja serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev). Od treh Slovenk sta se v četrtfinale uvrstili prva nosilka Živa Falkner in Kristina Novak, mladinka Lara Smejkal pa je izgubila.

Živa Falkner (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Falknerjeva je imela še drugi dan zapored bučno podporo s tribune. Prvi niz proti Italijanki Vincentijev je bil izenačen, prva nosilka pa ga je dobila s 7:5. V drugem je bila Falknerjeva veliko boljša od tekmice. Niz se je končal mnogo hitreje, izid pa je bil 6:1. “S svojo igro sem zelo zadovoljna. Mislim, da sem igrala dobro, vem pa, da mora biti jutri vse na višjem nivoju. Navijači so bili super, poznalo se je, da je bil popoldanski dvoboj, zato je bilo vzdušje super. Zame je bila to neka nova izkušnja. Res sem vesela, da sem še vedno na turnirju in upam, da bom ostala do nedelje. Zdaj igram proti Kristini Novak. Dobro se poznava. Če hočem zmagati bom morala igrati na visokem nivoju. Pripravljena sem, zato komaj čakam jutrišnji dan,” je po dvoboju rekla Falknerjeva.

Njena jutrišnja tekmica Kristina Novak je premagala osmo nosilko Slovakinjo Bianco Behulovo. Rezultat je bil 6:3 in 7:6.“S prikazanim na tekmi sem zadovoljna. Odigrala sem tako, kot sem načrtovala pred tekmo, zato komaj čakam na naslednji dvoboj,” je po lepi zmagi dejala Kristina Novak.

Mladinka Lara Smejkal ni bila kos tretji nosilki Čehinji Aneti Kucmovi, ki je odigrala izjemno, tako da Smejkalova ni imela možnosti. “Danes mi ni šlo. Nisem igrala dobro. Morda sem imela nekaj priložnosti v drugem nizu, a je tekmica odigrala zelo dobro. Vseeno pa je bila to zame nova in pomembna izkušnja,” je po dvoboju dejala Smejkalova.

KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. DO 29. MAJ

15.000 ameriških dolarjev, pesek

2.kolo:

Živa Falkner (Slo/1) – Elisa Cesarina Vincenti (Ita) 7:5, 6:1.

Kristina Novak (Slo) – Bianca Behulova (Češ/8) 6:3, 7:6 (2).

Lara Smejkal (Slo) – Aneta Kucmova (Češ/3) 1:6, 2:6.