WTT Koper: Lara Smejkal in Nina Potočnik po vstopnico za glavni del turnirja

V ponedeljek se s tekmami 2. kola kvalifikacij nadaljuje turnir serije WTT (ITF W60) v Kopru. Za mesto v glavnem delu turnirja se bosta med drugim borili Nina Potočnik in Lara Smejkal. 

Nina Potočnik zmagovalka vseslovenskega obračuna v 1. kolu kvalifikacij. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Preberite tudi:
Pia Lovrič pred WTT turnirjem v Kopru: “Organiziranje večjega števila tovrstnih turnirjev je odlična poteza Tenis Slovenije.”
V Kopru prvi od 11 turnirjev WTT

“Tekma je bila super. Igrati na domačih igriščih pred domačim občinstvom je vselej odlično,” je med drugim po zmagi nad rojakinjo Anali Kočevar v 1. kolu kvalifikacij povedala Nina Potočnik. 25-letnica se bo v 2. kolu kvalifikacij pomerila proti Američanki Jessie Aney.

Mesto v 2. kolu kvalifikacij si je uspela priigrati tudi Lara Smejkal, ki je bila po preobratu boljša od 8. nosilke kvalifikacij. “Zame je bila to prva zmaga na profesionalnem ITF turnirju in to na velikem turnirju v Sloveniji,” je po zmagi povedala Lara. Za mesto v glavnem delu turnirja bo morala premagati še nasprotnico iz Indije.

V 1. kolu kvalifikacij so ob Kočevarjevi obstale še Petja Drame, Moni Potrč in Brina Šulin, medtem ko so v glavni del turnirja neposredno že uvrščene Pia Lovrič, Živa Falkner in Manca Lampret. 

ITF PRO

W60 Koper
(Slovenija, pesek, zunaj)

POSAMEZNO

1. kolo kvalifikacij
Potočnik N. (Slo) – Kočevar A. (Slo) 6:0, 6:2
Drame P. (Slo) – Jaruskova T. (Svk/16) 4:6, 2:6
Potrč M. (Slo) – Turati B. (Ita/5) 1:6, 1:6
Šulin B. (Slo) – Martins I. G. (Bra/7) 0:6, 2:6
Smejkal L. (Slo) – Klasen A. (Nem/8) 5:7, 6:3, 10:4

2. kolo kvalifikacij
Potočnik N. (Slo/3) – Aney J. (Zda/9)
Smejkal L. (Slo) – Thombare P. (Ind)

Ponedeljkov razpored