WTT: Hercog, Milić in Križnik uspešno čez prve ovire

Slovenci so novi turnirski teden začeli s suverenimi zmagami. Polona Hercog, Ela Nala Milić in Matic Križnik so vsi uspešno preskočili prvo oviro. Odlično nastopajo tudi mladi Slovenci in nizajo zmage. 

Ela Nala Milić uspešno čez prvo oviro. (Foto: Nik Moder / Sportida)

ITF PRO

Matic Križnik se je ponovno pomeril na turnirju v Kazahstanu. Ta teden tekmuje na mednarodnem turnirju z denarno nagrado 15. 000 ameriških dolarjev. V 1. kolu se je pomeril s 1. nosilcem Ericom Vanshelboimom, ki pa je dvoboj predal po 5 igrah. Križnik je napredoval v 2. kolo, tam pa se bo pomeril z Javlom, ki se prebil v glavni del skozi kvalifikacije.

M15 Shymkent 
(Kazahstan, pesek)

1. kolo: Križnik M. (Slo) – Vanshelboim E. (Ukr/1) 4:1*predaja
2. kolo: Križnik M. (Slo) – Javla D. (Ind/Q)


Na mednarodnem turnirju z denarno nagrado 25. 000 ameriških dolarjev se je pomerila Ela Nala Milić, ki se je z dvema zmagama v kvalifikacijah prebila v glavni del. Tudi tam je že v treh nizih preskočila prvo oviro. V 2. kolu jo čaka Francozinja Rezai, ki se je prav tako skozi kvalifikacije prebila v glavni del. V konkurenci dvojic se je Milić povezala z Italijanko Auroro Zantedeschi, s katero sta v dveh prepričljivih nizih, z rezultatom 6:0 in 6:0 premagali italijansko navezo, med najboljšimi osmimi ju pa čaka grška naveza.

 W35 Santa Margerita Di Pula
(Italija, pesek)

Rezultati kvalifikacij

1. kolo: Milić E. N. (Slo/Q) – Jones F. (Gbr) 6:4, 2:6, 7:5
2. kolo: Milić E. N. (Slo/Q) – Rezai A. (Fra/Q)

Dvojice, 1. kolo: Milič E. N./Zantedeschi A. – Peretti M./Spigarelli M. 6:0, 6:0
Četrtfinale: Milič E. N./Zantedeschi A.  – Christofi E./Sakellaridi S.


Polona Hercog je po uspešnem tednu v Sloveniji, v Kopru, nastopila v 1. kolu turnirja na Portugalskem. V 1. kolu je bila boljša od Švedinje Bjorklund, ki je morala skozi kvalifikacije, da se je prebila v glavni del. V dveh suverenih nizih, nasprotnici je Hercog prepustila le po eno igro v vsakem nizu, se je Slovenka prebila v 2. kolo.  Tam jo bo čakala nekoliko bolj zahtevna naloga, saj se bo pomerila s 3. nosilko, Hrvatico Jano Fett.

W100 Oeiras
(Portugalska, pesek)

1. kolo: Hercog P. (Slo) – Bjorklund M. (Šve/Q) 6:1, 6:1
2. kolo: Hercog P. (Slo) – Fett J. (Hrv/3)


 ITF JUNIORS

V Srbiji so se na turnirju J30 Nis pomerili slovenski predstavniki. Pri fantih so nastopili v glavnem delu Klas Gorenšek, Liam Lugarič in Mark Laubič. Le Gorenšek je uspel zabeležiti prvo zmago in se prebiti v 2. kolo. Tam se bo pomeril s Kanadčanom Ilicom, ki je igral kvalifikacije in v 1. kolu suvereno premagal 8. nosilca turnirja.  V igri dvojic se bosta pomerila Liam Lugarič in Mark Laubič. Pri dekletih sta se posamezno pomerili Kaja Najzer in Sara Mihelčič. Obe sta preskočili prvo oviro in se prebili v 2. kolo. V igri dvojic pa se bo pomerila samo Kaja Najzer, ki bo igrala skupaj s Teodoro Vlajić, v 1. kolu sta bili prosti, v 2. kolu svoji nasprotnici še čakata.

J30 Nis
(Srbija, pesek)

Fantje 1. kolo
Gorenšek K. (Slo) – Trajković I. (Srb/WC) 7:5, 6:0
Lugarič L. (Slo) – Radišić N. (Srb/6) 1:6, 4:6
Laubič M. (Sl0) – Djokić M. (Bih) 5:7, 3:6

2. kolo: Gorenšek K. (Slo) – Ilic M. (Kan/Q)

Dvojice, 1. kolo: Lugarič L./Laubič M.


Dekleta, 1. kolo
Mihelčič S. (Slo/8) – Zmukić N. (Srb) 6:2, 6:0
Najzer K. (Slo/2) – Milsavljević M. 6:2, 6:3

2. kolo
Mihelčič S. (Slo/8) – Capeti A. M. (Rou)
Najzer K. (Slo/2) – Celle A. (Ita)

Dvojice, 1. kolo: Najzer K./Vlajić T. – prosto
2. kolo: Najzer K./Vlajić T. – ?


V Nemčiji se je na mladinskem mednarodnem turnirju pomeril Mak Miković, ki se je v glavni del prebil skozi kvalifikacije. V kvalifikacijah je preskočil dve oviri, v 1. kolu glavnega dela turnirja pa je izzval Francoza Papamalamisa, 13. nosilca turnirja, in moral priznati premoč v treh nizih, z rezultatom 6:4, 0:6, 4:6. Na turnirju pa se bo pomeril tudi v igri dvojic, igral bo skupaj z Martinom Doskocilom. V 1. kolu se bosta pomerila z nemško navezo Baruskov-Petkovic.

J500 Offenbach
(Nemčija, pesek)

Rezultati kvalifikacij

1. kolo: Miković M. (Slo/Q) – Papamalamis T. (Fra/13) 6:4, 0:6, 4:6

Dvojice, 1. kolo
Miković M./Doskocil M. – Barsukov N./Petkovic M.


Žiga Šeško ostaja v Tuniziji. Teden je začel s ponovno zmago nad Špancem Keonijem Puig Mccallanom v dveh suverenih nizih. Nasprotniku je prepustil le po eno igro v vsakem nizu. V 2. kolu se bo pomeril s 4. nosilcem turnirja, domačinom, Bennour Dit Sahlijem.

J100 La Marsa
(Tunizija, trda podlaga)

1. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Pulg Mccallan K. (Špa) 6:1, 6:1
2. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Bennour Dit Sahli A. (Tun/4)