WTA Zavarovalnica Sava Portorož: Danes dve slovenski zmagi

Tamara Zidanšek je danes na turnirju Zavarovalnica Sava Portorož napredovala v obeh konkurencah. Najprej je izvedela, da ji zaradi poškodbe Ukrajinke Kalinine jutri ne bo potrebno odigrati dvoboja drugega kola, nato pa je skupaj z Andrejo Klepač zmagala še med dvojicami.

Objavljamo urnik za četrtek, 16.9.2021.

PORTOROZ, SLOVENIA – SEPTEMBER 13: Andreja Klepac of Slovenia (red) and Tamara Zidansek of Slovenia (orange) playing doubles during the 1st Round of WTA 250 Zavarovalnica Sava Portoroz at SRC Marina, on September 13, 2021 in Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Ukrajinka Angelina Kalinina je danes sporočila, da zaradi poškodbe ne bo mogla več nastopati v Portorožu, tako, da bo imela Zidanškova več časa za pripravo na četrfinalni dvoboj. “Tekme v igri dvojic veliko pripomorejo k iskanju občutkov na igrišču. V ponedeljek sem igrala prvi dvoboj in je bilo potem v torek med posameznicami lažje. Jutri ne bom igrala, ker se je Kalinina poškodovala. Jutri bom malo odklopila in grem potem osredotočeno v naslednji dan,” je dejala Zidanškova, ki je s Klepačovo ugnala švicarsko-italijanski par Bandechhi – Stefanini.

V prvem nizu sta slovenki hitro povedli s 4:0 in 5:2, niz pa se je po 46 minutah končal z rezultatom 7:5. Tudi v drugem nizu smo videli podoben scenarij, slovenki pa sta bili boljši s 6:4. “Z Andrejo igram z užitkom. Ona je tista, ki je specialistka za dvojice. Jaz ji sledim, dodam svoje atribute in se poizkušam od nje učiti. Vsaka tekma je zgodba zase. Upam, da bova v nekaterih situacijah na naslednji tekmi bolje reagirali kot danes,” je po dvoboju dvojic dejala Zidanškova, nato pa je spregovorila še Andreja Klepač: “S Tamaro napredujeva iz tekme v tekmo. Se še loviva. Prisotna so nihanja, kar se je videlo tudi danes. Ni še pravega ritma, padli sva v vsakem nizu, ampak na koncu šteje zmaga. Zdaj morava popraviti te napake na naslednji tekmi.”

V polfinale dvojic se lahko uvrsti tudi Nika Radišić. Danes je namreč v 1. kolu skupaj z Italijanko Lucio Bronzetti izločila par Bhosale/Webley-Smith. Dvoboj je na sporedu jutri. Jutri pa bo med posameznicami nastopila le Kaja Juvan, v tretjem dvoboju dneva se bo srečala s Srbkinjo Aleksandro Krunić. To bo njun drugi medsebojni dvoboj, leta 2019 je na Bolu zmagala naša Juvanova. Zmagovalka tega dvoboja se bo v četrfinalu srečala s Tamaro Zidanšek.