WTA zahteva pogovor na štiri oči s Pengovo

Ženska teniška zveza (WTA) kljub ponedeljkovem pogovoru z novinarji francoskega časnika zahteva zasebni pogovor s kitajsko teniško igralko Shuai Peng. Pengova se je medtem udeležila finala akrobatskih skokov v smučanju prostega sloga v ženski konkurenci, kjer je navijala za predstavnico Kitajske Eileen Gu.

WTA je zahtevala pogovor na štiri oči s Pengovo, v katerem želi razčistiti vsebino njene lanske objave na kitajskem družbenem omrežju Weibo, poroča ameriška tiskovna agencija Bloomberg.

Tenisačica je v kontroverzni objavi tedaj opisala težavno afero z upokojenim visokim kitajskim uradnikom. Pengova je v pogovoru za francoski časnik L’Equipe povedala, da je objavo kasneje umaknila sama, a predsednik združenja teniških igralk Steve Simon je v izjavi za medije dejal, da pogovor Pengove s francoskimi novinarji “ne odpravlja naših pomislekov glede njene prvotne objave”.

Simon hoče zato s Pengovo govoriti za zaprtimi vrati in “zasebno spregovoriti o njenem položaju”, k preiskavi primera pa je pozval tudi kitajske oblasti, še poroča Bloomberg.

Pengova je medtem danes v družbi predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasa Bacha spremljala zmago predstavnice Kitajske v akrobatskih skokih smučark prostega sloga. V Kaliforniji rojena Eileen Gu, ki nastopa za Kitajsko, je osvojila svoje prvo olimpijsko zlato, na novinarski konferenci po tekmi pa je dejala, da je hvaležna, da je tenisačica “vesela in zdrava,” pa poroča tiskovna agencija AP.