Wozniacki s posebnim povabilom za OP ZDA in največji kanadski turnir

Danska teniška zvezdnica Caroline Wozniacki je po vrnitvi na teniška igrišča prejela posebni povabili za nastop na odprtem prvenstvu ZDA ter največjim kanadskim turnirju na trdi podlagi, ki bo letos v Montrealu, so na spletnih straneh sporočili organizatorji tekmovanj.

Največji kanadski turnir serije WTA se bo odvil med 3. in 14. avgustom v Montrealu, seznam igralk pa bo tam znan 13. julija, so še sporočili organizatorji.

“Hvaležna sem za to priložnost. V Montrealu sem osvojila eno večjih lovorik v karieri pri vsega 20 letih. Zaradi tega bo to primeren turnir za mojo vrnitev oziroma drugo poglavje v poklicnem tenisu,” je dejala 32-letna danska zvezdnica.

Pred objavo kanadskega turnirja je Wozniacki prejela tudi posebno povabilo za nastop na OP ZDA. Igralka je že v reviji Vogue oznanila, da namerava igrati v New Yorku, uradna potrditev pa je prišla nekaj ur kasneje.

Danska teniška igralka je v četrtek objavila, da se po treh letih odsotnosti in rojstvu dveh otrok vrača v profesionalni tenis.

Nazadnje je dvoboj odigrala januarja 2020, ko je v tretjem krogu odprtega prvenstva Avstralije izgubila proti Tunizijki Ons Jabeur. Mesec dni pred tem je dejala, da bo OP Avstralije 2020 njen zadnji veliki turnir.

Prav iz Melbourna pred petimi leti ima edino zmago na turnirjih za grand slam, še dvakrat pa je igrala v finalu (OP ZDA 2009, 2014).

Wozniacki je v karieri s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 32 milijonov evrov. Doslej je zbrala 30 turnirskih naslovov, najvišje na lestvici WTA pa je bila povsem na vrhu, in sicer oktobra 2010. Številko ena je zasedala 71 tednov.